Janka @ 15 Nov 2017 napisał:index.php?act=findpost&pid=1628036Małgośka 79.bardzo się cieszę że smakują
u mnie tez obowiązkowe pierniki , one często służą mi za te dekorowane , bo ładnie trzymają kształt , a smakują wszystkim podarowanym , Janko nie gniewaj się ,ale ja chyba już 30 osób dałam ten przepis ,ale zawsze jako Pierniki Janki z Cin cin
yrsa @ 15 Nov 2017 napisał:index.php?act=findpost&pid=1628051Jaki tłuszcz będzie najlepszy? Mam w końcu foremki kotki, muszę zrobić pierniki.u mnie tylko masło w tym przepisie,ale ja margaryn nie używam( z przekonań zdrowotnych) chyba ,że wegan Alsan Bio, no i smalcu tez nie używam tu z przekonań etycznych
edit
Pokaz koty (foremki )
Janka @ 15 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=363763Aby cukier nie skamieniał,rozpuszczam w innym garnku tłuszcz,dodaję miód i dopiero wtedy przelewam do skarmelizowanego cukru(cały czas mieszam).
Ostatnio robiłam trochę inaczej:cukier,tłuszcz i miód doprowadziłam do zagotowania,po przestudzeniu dodałam do reszty składników.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.