duende @ 24 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524759nasze najlepsze ciasto
dziś z rabararem, truskawkami i dynią, która robi za brzoskwinie (bo dzieci dyni nie lubią, a brzoskwinie wręcz przeciwnie)Oszustka
chyba dzis upieke, musze sprawdzic ile rabarbaru naroslo, bo reszte skladnikow mam
Kasiaczek @ 30 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526042dziękuję za odpowiedzi, chyba spróbuje raz jeszcze, ale tak sobie myślę że może przyczyną było to że ciasto włożyłam do zimnego piekarnika?
nie mam zbyt duzego doświadczenia więc nie denerwujcie się proszę na mnie
ciasto miało taką konsystencję jak pisze CinkaNie wiem czy to mogłoby być powodem - ale to możliwe, skoro piszesz że ciasto miałaś gęste, nie ulega jednak wątpliwości że popełniłaś błąd - ciasta zawsze wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Ale kto?
My nie. Ja nie. Najczesciej wkladam jak mi sie przypomni albo jak wyjdzie.
Musze zrobic to maslankowe. Nie wiem tylko czy zostawic mleko migdalowe zeby ukislo, czy zaryzykowac maslanke.
Jablek malzonek kupil nie do jedzenia, a rabarbar tez mi sie przyjal i moglabym troche zebrac.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.