Shinju @ 1 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=783140Dlatego mam patelnię do placków która jest obustronna. Wlewa się ciasto, smaży z jednej strony, a potem obraca patelnię
a co to za wynalazek? nie umiem sobie wyobrazić dwustronnej patelni...Mogę prosić o zdjęcie?![]()
duende @ 5 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=785385a co to za wynalazek? nie umiem sobie wyobrazić dwustronnej patelni...Mogę prosić o zdjęcie?
Nie mam teraz jak sfotografować swojej, ale poszukałam w necie i znalazłam zdjęcie bardzo podobnej do tej mojej: http://www.kdc.pl/produkt/10619/50/7538300...-serduszko.html
Moja jest bardzo podobna, ale nie kupowana w KDC.
Ila 45 @ 10 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=787530A ja mam małe pytanko do Was Dziewczynki jakim innym serkiem ewentualnie można by zastąpic te sery proponowane przez autorke tego smacznego przepisu,bo mam nieodpartą ochotę na tego cudownego placka ale odstraszyły mnie ceny tych serów jak je dzisjaj zobaczyłam .Sądzę, że warto spróbować zrobić z mozzarellą. Z tych serów prezentowanych przez Beę jest najtańsza i placek wychodzi bardzo smaczny. Wiem bo sama robiłam z mozzarellą. Wydaje mi się, że nie warto szukać sera wśród tych tanich serów dostępnych w Polsce, bo są po prostu niesmaczne. A kupienie lepszego w smaku żółtego sera wyjdzie Cię finansowo podobnie jak mozzarella.
cleopa @ 10 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=787567czyli nie "wyciskać"wody z ziemniaków? takie utarte i przyprawione na patelnie od razu???Jesli sa bardzo 'wodniste' to troche mozna; mnie na dnie miski troche tej wody zostaje, wiec przekladajac ziemniaki na patelke lekko 'odciskam' je lyzka, by ta woda juz na patelke sie nie dostala
Shinju @ 10 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=787573Sądzę, że warto spróbować zrobić z mozzarellą. A kupienie lepszego w smaku żółtego sera wyjdzie Cię finansowo podobnie jak mozzarella.I to wszystko tez zalezy jaki zolty ser; bo niektore niezbyt nadaja sie do takiego 'stopienia' i nie sa potem najlepsze w smaku; ale z takim 'raclette' to tez jest pycha![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.