JotHa @ 13 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=448495A ja sie zastanawiam, czy mozna jablka zastapic nie tyle musem jablkowym, co wstepnie podgotowanymi jablkami, jesienia wrzuconymi do sloiczka.Moim zdaniem można, tylko trzeba skrócić czas pieczenia poniewaz jabłka są już podgotowane, i na wierzch przydałaby się jakaś kruszonka ,może z orzechami albo migdałami , chodzi o poprawienie wyglądu, bo najładniej to ona wygląda z tymi jabłkami pokrojonymi w półksiężyce.
Ale najlepiej niech się wypowie bajaderka.
eirl @ 29 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=550314pół kostki to 100gzalezy jakiej; sa 2 rodzaje kostek : po 200g i po 250g
Koffee @ 29 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=550379A nie jest tak, że kostka masła to 200 g, a kostka margaryny 250 g?Nie, nie jest tak. W dawnych czasach kostki masła i margaryny ważyły po 250 g, a dziś zależy to od producenta. Ostatnio spotyka się margaryny w kostkach po 225 i 250 g, a masło po 200, 300, 375 i 400 g. Trzeba po prostu czytać informację na opakowaniu.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.