Rustykalna tarta z jabłkami

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Wczoraj zrobilam, moje jablka byly jakies wiekgachne i na cala tarte potrzebowalam tylko ok. 1.50-2 jablek.
Bardzo krucha i pyszne. A jak pachnie!!!!
 

agnisiaa

Member
Mar 13, 2006
166
0
0
Tarta jest bardzo pyszna, już wiele razy ją robilam, bardzo dziekuję za przepis
anbetung.gif
.
Zawsze jak ją robię to zastanawiam się ile to jest 1/2 kostki to 125g czy 100g, moze któraś z was mi odpowie.
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
A ja sie zastanawiam, czy mozna jablka zastapic nie tyle musem jablkowym, co wstepnie podgotowanymi jablkami, jesienia wrzuconymi do sloiczka.
 

agnisiaa

Member
Mar 13, 2006
166
0
0
JotHa @ 13 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=448495A ja sie zastanawiam, czy mozna jablka zastapic nie tyle musem jablkowym, co wstepnie podgotowanymi jablkami, jesienia wrzuconymi do sloiczka.
Moim zdaniem można, tylko trzeba skrócić czas pieczenia poniewaz jabłka są już podgotowane, i na wierzch przydałaby się jakaś kruszonka ,może z orzechami albo migdałami , chodzi o poprawienie wyglądu, bo najładniej to ona wygląda z tymi jabłkami pokrojonymi w półksiężyce.
Ale najlepiej niech się wypowie bajaderka.
 

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
pół kostki to 100g
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Koffee @ 29 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=550379A nie jest tak, że kostka masła to 200 g, a kostka margaryny 250 g?
Nie, nie jest tak. W dawnych czasach kostki masła i margaryny ważyły po 250 g, a dziś zależy to od producenta. Ostatnio spotyka się margaryny w kostkach po 225 i 250 g, a masło po 200, 300, 375 i 400 g. Trzeba po prostu czytać informację na opakowaniu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Koffee

Member
Lip 26, 2007
1,341
0
0
W takim razie śwat idzie do przodu i się komplikuje ;)

A ciasto wygląda przepieknie... Chyba sie nawet skusze na przyszłą niedzielę
icon_smile.gif
 

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Jeszcze raz się powtórzę: tarta jest przepyszna, uwielbiana przez wszystkich domowników, znika w zastraszającym tempie. Polecam

 

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
Dziś zrbiłam
icon_mrgreen.gif
moja pierwsza tarta, zaraz jej już nie będzie. Dodałam więcej cynamonu, bo lubię. Wyszła fajna, kruchótka.
 

kornasia

Member
Maj 17, 2008
1,039
0
36
wlasnie wyciagnelam z piekarnika, pachnie oblednie w calym mieszkaniu, na pewna pyszna, jak wszystko z przepisow Bajaderki
anbetung.gif

 

Mallaidh

Member
Maj 30, 2008
3
0
0
Wczoraj upiekłam tę tartę. Moja pierwsza i wyszła
icon_smile.gif

Jedno zastrzeżenie tylko rodzina miała - że za mała była
rofl.gif
Następnym razem zrobię dwie... albo trzy
gruebel_2.gif


W ostatniej chwili sobie przypomniałam, żeby fotki porobić:




Chyba trochę też przesadziłam z dżemem morelowym, ale smakowało. Boski przepis
anbetung.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Seszena

Member
Lis 2, 2008
48
0
0
Zrobiłam ze śliwkami...PRZEPYSZNE.!!! Ciasto niesamowicie kruche ale nie rozsypywało się. Wygląd też bardzo podpasował...jest taka domowa, prosta ale przez to prezentuje sie bardzo fajnie. Będę często piec na pewno
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy