Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
no wiec niecalkiem mi wyszlo, ale sama sobie jestem winna. zapomnialam ze tu kostka masla ma 250 g i machnelam cala kostke do ciasta a tam trzeba tylko 200 g... no i wyszedl mi strasznie tlusty. masa serowa jest bardzo fajna, uzylam zwyklego Speisequark i nic nie plywalo. pomimo ze ciacho niecalkiem sie udalo to i tak juz prawie cale zjedlismy
icon_mrgreen.gif
polozylam je na noc na trzech platkach recznikow papierowych i prawie caly tluszcz tam sie wchlonal.

w przyszlym tygodniu zrobie jeszcze raz, tym razem bede uwazac na ilosc masla
icon_mrgreen.gif
 

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
w koncu maliny w rozsadnej cenie znalazlam i oczywiscie od razu zrobilam. pycha!!!

odradzam tylko, zdecydowanie, uzycia mascarpone (ktorego uzylam z lenistwa, bo maliny kupilam a philadelfii zapomnialam
icon_smile.gif
) w piekarniku uroslo 5 cm ponad blaszke a pozniej calu srodek opadl, poza tym ser wymieszal sie troche z masa czekoladowa. grunt to sie nie przyznawac ze nie tak mialo wyjsc. zjedlismy w czworke za jednym podejsciem
icon_razz.gif


na pewno powtorze jeszcze nie raz

dziekuje
cvety.gif
 

sweetie

Member
Mar 4, 2007
4
0
0
Ruzia, a jaki ten twarozek wzielas, mager czy tez 20 albo 40 % tluszczu?
Zastanawiam sie jaki zakupic, gdyz wkrotce pragne upiec to wspaniale ciasto i chcialabym, zeby sie udaaaaalo!
 

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
o kurka, nie pamietam jaki to byl , kupilam go w Pennym , opakowanie 500 g
icon_biggrin.gif
taki chyba tylko jeden rodzaj maja
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sweetie

Member
Mar 4, 2007
4
0
0
Takie duze opakowanie wskazuje na "Magerquark"
lecker.gif

Dziekuje za wskazowke, niebawem zabiore sie do produkcji tego wspanialego ciasta
icon_wink.gif
 

dorotus76

Member
Lut 24, 2007
55
0
0
Upiekłam i jestem wdzieczna Lisce za wyszperanie przepisu, to naprawdę odjazd, tak jak to opisałas, brak słów...
bussi.gif
, dzieki za przepis
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • 100_6709.jpg
    100_6709.jpg
    572.7 KB · Wyświetleń: 2

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Kobieto, litości
eek2.gif






Jaki masz aparat? Powiedz, powiedz
 

Arabeska

Member
Lut 27, 2006
1,859
0
0
Moje spostrzeżenia - już na spokojnie :

Ciasto w pierwszym dniu wydawalo sie bardzo słodkie, na drugi dzień to wrażenie zanika
icon_smile.gif

Choć na drugi dzień zostały tylko 2 maluśkie kawalki i nie było za bardzo na czym testowac ...

Generalnie - wyszlo rewelacyjne i robi sie błyskawicznie.
Ja czekoladę po prostu rozpuscilam w garnuszku bez zabawy z kapiela wodna
icon_smile.gif

A maliny mialam z kompotu... po upieczeniu brązowa gora ciasta robi sie lekko twarda i przy krojeniu kruszy sie jak skorupka, ale to jest w niej wlasnie pyszne.

Częsc czekoladowa zdecydowanie mniej plynna niz serowa i braklo mi jej do wylania na gorna warstwe,
ale to nie przeszkadza...
 

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
mnie się zawsze ta masa na górze zapada na masę serową
icon_rolleyes.gif

na drugi dzień jest bardziej twarde
fiesgrins.gif
i moim zdaniem lepsze
daumen.gif
szczególnie przechowywane w lodówce
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Zrobiłam i ja -dałam cukru 200 i 130 i jeszcze za słodkie,ale poczekam do jutra z ostateczną opinią.Na dzisiaj jest bdb,ciekawy smak-robiłam z wiśniami.Nawet mężusiowi smakowało mimo, iż za sernikami nie przepada.
 

gohha

Member
Sty 12, 2005
2,824
0
0
ja je zrobiłam nieco inaczej (głownie tam była kwestia serka)

sernikobrownieslw3.jpg


choć uczciwie napiszę, że upikła je moja córka....
icon_redface.gif
daumen.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

madź

Member
Lut 22, 2007
366
0
0
wczoraj upiekłam ale chyba coś mi nie wyszło bo masa czekoladowa była bardzo płynna, masa serowa jeszcze bardziej i jak wylałam ser na mase czekoladową to zmieszały sie ze sobą ;/

ale i tak jest obłędnie dobre te ciasto
icon_smile.gif
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Robię dzisiaj ponownie na prosbę synusia.Kupiłam ser President 750 g.Na forum gazeta pl czytałam że masę na wierzch wstawić na chwilę do mikrofali by była bardziej płynna-ponoc to pomaga.
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Siedzi w piekarniku :]
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy