Strudel z jabłkami

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Margot, gratulacje!!!
przepiekny strudel!
cvety.gif

evenka

Member
Paź 16, 2007
8
0
0
Margot , piękny ten strudel ! I to nie "jak na pierwszy raz" , bo lepiej już chyba nie mógłby wyjść - masz po prostu talent :)

P.S. Dziękuję za "podlinkowanie" mojej strony , po śladach zawsze łatwiej tu trafić ;-)

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Nie napisałam "jak na pierwszy raz", tylko, że jeśli to jest jej pierwszy strudel, to naprawdę wygląda super, gdyby ktoś nie wiedział, to pewnie by się nie domyślił, mnie takie ładne nie wychodziły. Jest mi niezmiernie miło, że wreszcie ktoś przepis zauważył i na dodatek efekt końcowy smakuje
icon_mrgreen.gif
Mi też zawsze gdzieś pęknie, taka już jego uroda, ale te jabłka co wypłyną z karmelizowanym cukrem są pycha.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
No przecież mówiłam, że to tylko tak strasznie wygląda
icon_wink.gif
miałaś do tego zdrowe podejście, potraktowałaś rozciąganie jak dobrą zabawę i wszystko się pięknie udało
mniam.gif
No dobra, czas iść szykować obiad, może będzie następna fotorelacja
icon_wink.gif

evenka

Member
Paź 16, 2007
8
0
0
Izolda @ 25 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=696120Nie napisałam "jak na pierwszy raz", tylko, że jeśli to jest jej pierwszy strudel, to naprawdę wygląda super, gdyby ktoś nie wiedział, to pewnie by się nie domyślił, mnie takie ładne nie wychodziły. Jest mi niezmiernie miło, że wreszcie ktoś przepis zauważył i na dodatek efekt końcowy smakuje :mrgreen:
Izoldo , to nie miało być nawiązaniem do Twojej wypowiedzi :) Margot sama wspominała , że to jej pierwszy tego rodzaju wypiek , więc chciałam to tylko podkreślić. Moje pierwsze ciasto na strudle wylądowało w koszu ;-)

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
Izoldo, ten strudel jest boski !!! dawno nie jadlam czegos tak smacznego. zaryzykowalabym nawet stwierdzenie, ze jedynie serniki moga z nim rywalizowac. dziekuje za przepis
bussi.gif
cvety.gif

i chyba nie jest az taki trudny do wykonania, bo robilam go pierwszy raz, a wyszedl doskonale (ale zeby nie bylo, ze sie przechwalam, to chcialabym podkreslic, ze ten znakomity efekt zawdzieczam tylko i wylacznie Twojemu przepisowi
icon_smile.gif
.
jedyna modyfikacja bylo dodanie cynamonu, ktory dla mnie z jablkiem zawsze idzie w parze
icon_smile.gif
.
a, ze zakupow na 1-go maja nie zrobilam, to siedzimy i wcinamy strudel. mniammm

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Inga bardzo się cieszę, że strudle Ci smakuje i że nie miałaś z nim problemów, ale proszę spróbuj kiedyś bez cynamonu, to na prawdę inny wymiar smaku
icon_wink.gif
, ja tez zawsze do jabłek dodaję cynamon, jedynie strudel jest wyjątkiem potwierdzającym regułę
icon_mrgreen.gif
.

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Uwierz mi, może
icon_mrgreen.gif
, ja też nie wierzyłam, że może być coś pyszniejszego niż jabłka z cynamonem, okazuje się, że jednak może, jabłka z masłem i rodzynkami
lecker.gif
.

betsetse

Member
Cze 8, 2009
130
0
16
Strudle nieziemskie
eek2.gif
czy posypujecie obrus maka zanim polozycie ciasto?

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
I ja pomyślałam to samo, co Margot.
icon_biggrin.gif
mniam.gif

Też dostanę wódki?
icon_mrgreen.gif

Przydałaby mi się na nalewkę z mirabelek.
icon_wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy