Aniks
Member
- Paź 31, 2004
- 1,869
- 0
- 0
CYTATNo tak, co prawda nie robiłam jeszcze, ale już dwukrotnie jadłam. Marge to jest pyszne.
Obiema ręcyma się podpisję!!! Pycha!
Obiema ręcyma się podpisję!!! Pycha!
Sinistra @ 30 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=631963Czyli cudze chwalicie, swego nie znacie
Mylisz się, Sinistro. Znamy i używamy, choćby do mojej ulubionej szarloty z gruszek.![]()
![]()
Ale nie przyszło mi do głowy, by szukać polskich zamienników do deseru o włoskim rodowodzie, skoro oryginały zalecane w klasycznej recepturze są dostępne w każdym większym markecie...![]()
![]()
Joanna @ 30 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=632307Mylisz się, Sinistro. Znamy i używamy, choćby do mojej ulubionej szarloty z gruszek.![]()
![]()
Ale nie przyszło mi do głowy, by szukać polskich zamienników do deseru o włoskim rodowodzie, skoro oryginały zalecane w klasycznej recepturze są dostępne w każdym większym markecie...![]()
bo savoiardi to po prostu biszkoptya nie konkretna marka![]()
A Włosi robią na biszkoptach savoiardi, na biszkoptach pavesini (lżejszych, cieńszych) i na domowym biszkopcie
Pavesini![]()
Joanna @ 30 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=632307Mylisz się, Sinistro.Raczej chodziło mi o przedkładanie wyrobu włoskiego nad polski![]()
Sinistra @ 1 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=632510Raczej chodziło mi o przedkładanie wyrobu włoskiego nad polski
I tu też się mylisz...Nie przedkładam, tylko stosuję zgodnie z posiadanym przepisem.![]()
marghe @ 30 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=632470A Włosi robią na biszkoptach savoiardi, na biszkoptach pavesini (lżejszych, cieńszych) i na domowym biszkopcie
Pavesini
Dziękuję Ci bardzo.
Moja "włoszczyzna" wzbogaciła się dzięki Tobie o nowe słówko.![]()
![]()
agal @ 6 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=657538marghe,
![]()
wielkie dzięki!!! przepis jest obłędny!!! Wczoraj przetestowałam i w sobotę powtarzam, a co!
PS
ale kaca moralnego z tymi surowymi jajami to jednak mam. gościom nie zdradziłam, że surowizna - wystarczy, że ja przeżywam
i jak , wszystko ok ?![]()
Paulinka @ 10 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=659269A czy nie można po prostu ubić jajek na parze?
agal @ 11 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=660023marghe,
pytasz, czy ok? Kobieto toż to istny orgazm organoleptyczny!!!!
w sobotę powtórzyłam i znowu pochwał deser nazbierał aż miło!
I tylko moja mama miala muchy w nosie, bo liczyła na ciacho do niedzielnej kawki a ja dopiero w poniedziałek rano jej miseczke podrzuciłam
a propos ile dni można przechowywać ten deser?
ja jadłam 3go dnia i żyję... póki co... ale może nie powinnam...
\Pytałam czy jajka Wam nie zaszkodziły![]()
A ile czasu może stać?
Zielonego pojęcia nie mam. U nas nie dłużej niż dobę wytrzymuje![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.