basiau @ 11 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419664Joanno, dlaczego napisałaś z "pewnością nie będzie miał białych brzegów"?Bo ile razy piekłam serniki bez opasek, nie miały.
Nie dotyczy to oczywiście czizkejków, im wystarczy pieczenie w kąpieli wodnej.
Ale nie wiem, czy miskę z wodą ustawioną poniżej blachy z sernikiem można jeszcze takową nazwać.
Pytanie lemoniady dotyczyło tego konkretnego sernika (i opisanego w przepisie reżimu temperaturowego), a nie dowolnego sernika pieczonego w dowolnej temperaturze. Przynajmniej ja je tak zrozumiałam.
basiau @ 11 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419823Fakt, nie zachowałam reżimu temperaturowego, może to miało wpływ, chociaż nie sądzę, bo jak kiedyś piekłam sernik nowojorski z przepisu z forum, to też nie miał spieczonych brzegów. A tam wszak też z początku wysoka bardzo temperatura jest.Ale inny ser - tłusty śmietankowy. I dlatego boczki białe.![]()
A tu jednak stosunkowo chudy. I może się w wysokiej temperaturze przypalić.
Joanna @ 11 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419826Ale inny ser - tłusty śmietankowy. I dlatego boczki białe.![]()
A tu jednak stosunkowo chudy. I może się w wysokiej temperaturze przypalić.
basiau @ 11 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1419823Będzie torcik serowy![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.