Torcik z mielonego mięsa*

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Chocolaterie @ 16 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=469189oj dopiero teraz zauważyłam...
icon_redface.gif


nie mogę wstawić żadnych swoich zdjęć niestety, nie mam jeszcze aparatu (ale już niedługo
icon_smile.gif
)

nno jakby tu opisać, zrobiła się z niego jedna masa
icon_lol.gif
, pełna górek i dołków, z zakalcem jak mi się zdaje
icon_lol.gif


Smakował bardzo całej rodzinie (łącznie z dziećmi) więc nie ma problemu, ale jak patrzę na Wasze piękne zdjęcia to moje morale podupada

Coś ogólnie od jakiegoś czasu z ciastami muszę robić nie tak, bo przy użyciu proszku do pieczenia wychodzi mi zakalec
icon_sad.gif
gruebel_2.gif
A jakiego proszku używasz może za mało lub za stary? ,trudno cios doradzić mi jak na razie się udaje ale sama mam podobne doświadczenia z keksem, raz pięknie się upiecze a gdy mi na nim bardzo zależy bo przyjeżdża rodzina on robi mi niespodziankę w formie zakalca .
wink.gif
 

Chocolaterie

Member
Sty 31, 2007
289
0
0
rybkaro @ 16 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=469281A jakiego proszku używasz może za mało lub za stary? ,trudno cios doradzić mi jak na razie się udaje ale sama mam podobne doświadczenia z keksem, raz pięknie się upiecze a gdy mi na nim bardzo zależy bo przyjeżdża rodzina on robi mi niespodziankę w formie zakalca .
wink.gif
dobry na pewno, może za mało
gruebel_2.gif


cóż trudno samo przyszło (w sensie zakalec) może i samo pójdzie
icon_mrgreen.gif

Teść mnie pocieszył, że zakalca też trzeba umieć zrobić
icon_lol.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
no kawalek... a tak bardzo sie nastawilam na to danko na dzisiaj a jak w sklepie bylam to kupowalam wszytko na pale... kurcze nie myslalam ze ser bialy bedzie trzeba
icon_sad.gif

A jakims innym ciastem mozna zastapic??
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Krucho-drożdżowe jak najbardziej
daumen.gif
 

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Robilam dzisiaj w wersji mięsno-pieczarkowej.Było pyszne
lecker.gif
daumen.gif

Rybkaro dziękuję
bussi.gif
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Druga strona lub,
Nadzienie : zeszklona na oliwie cebulka , do tego czosnek i potem szpinak. Szpinak odparować, ostudzić, wyłożyć na ciasto, posypać fetą (ja miałam taką grecką), kruszę ją poprostu. Ostatnim razem zamiast fety był pokruszony rokpol.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy