Tort truskawkowy

NadiaF

Member
Maj 4, 2009
4
0
0
Moja kolejna proba tego tortu. Tym razem z polowy porcji tzn przelozony tylko raz jako ze okazja nie jakas specjalna poprostu pare gosci zawitalo na herbatke wiec nie chcialam zrobic z tego ciasto lekkie, wakacyjne, oto co mi z tego wyszlo, a raczej zostalo
icon_wink.gif

Załączniki

• DSC00998.JPG
    DSC00998.JPG
    626.6 KB · Wyświetleń: 1

e-lunia

Member
Maj 24, 2005
523
0
0
Ja robiłam ten torcik na urodziny synka w czerwcu, wyszedł przepyszny
icon_smile.gif
Dziękuję za przepis i pomysł z biszkoptami !!!

dorga

Member
Kwi 5, 2006
309
0
16
Tak myślałam, że pewnie trafiłam na urlop. Nie udało mi się zrobić motylków. Strasznie mi ten lukier jakoś rozmiękał, a nie wysychał. Może za mało cukru? Za pierwszym razem wiem, że to wina białek, ale za drugim wydawało mi się ok. Czy mogłabyś podać mi dokładne proporcje na lukier, oczywiście jeżeli to możliwe? Bo się na nie zaparłam.

dorga

Member
Kwi 5, 2006
309
0
16
Siostra_Ducket @ 21 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=876263niestety lukier robię na oko
icon_sad.gif
ale musi być dość gęsty, długo ucierany (mikserem), w konsystencji prawie jak pasta do zębów
No to mój na pewno nie był taki gęsty, a już na pewno tak długo go nie ucierałam. Za mało czasu miałam na organizację chrzcin. Sam tort kończyłam o 6 rano, oczywiście w biegu po nieprzespanej nocy. Dlatego też nie przyozdobiłam go tak jak wcześniej planowałam.

betti9

Member
Wrz 21, 2009
2
0
0
Witam ...
... torciki są cudowne ... piękne ... i bardzo smakowicie wyglądają ... mam pytanko ... chciałabym taki zrobić na trzecie urodzinki mojego synka ... potrzebuję go na niedzielne popołudnie i w związku z tym to pytanko - : czy cały mozna zrobić w sobote czy lepiej w sobotę upiec biszkopt i go przełozyć, a przyozdobić białą bitą śmietana i truskawkami w niedzielę rano ... to będzie mój pierwszy torcik dlatego to moje pytanie ... chodzi mi o to czy te truskawki na torciku nie zabarwią śmietany ...??? ... bardzo proszę o podpowiedz ...

betti9

Member
Wrz 21, 2009
2
0
0
Witam
... na podpowiedź się nie doczekełam , ale nie szkodzi ... urodzinki synka się udały , tort również i wyszedł przepyszny ... foteczki wkleję póxniej ...

WIELKIE DZIĘKI ZA PRZEPISIK !!!

3to.jpg

4to.jpg

2tol.jpg

1to.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

onarek

Member
Lut 5, 2010
2
0
0
dziewczyny przepiękne torty! i te zdobienia...

postanowiłam upiec coś dla chłopaka na walentynki, które z powodu jego wyjazdy wypadły nam wcześniej... ja nie obchodzę, ale on lubi... a że jest głodomorkiem pomyślałam o cieście a że lubię truskawki znalazłam ten przepis! i muszę powiedziec, że nie dośc, że jest łatwy to i przepyszny! ciasto podarowałam w kształcie serca polanego różowym lukrem! chłopak był zachwycony i wychwala mnie do dziś.
icon_smile.gif
a ja podbudowałam wiarę w siebie bo zawsze twierdziłam, że jestem antytalenciem do słodkości.
icon_smile.gif
))))

dziękuję!
anbetung.gif

pepsiak

Member
Cze 25, 2009
4
0
0
a to moje dzieło ^^

jestem tak dumna, że aż szkoda było ruszyc...

przepis super - teraz przymierzam się do zrobienia tortu podobnego ale z owocami leśnymi
icon_smile.gif
)

image_0001A.jpg

Załączniki

• image_0001A.jpg
    image_0001A.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 4

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Wielkanocnie. Uparcie bez biszkoptow.
rofl.gif

Jak pisalam w watku biszkoptowym Hichotki, pierwszy raz mialam taki ladny, prosty biszkopt.
icon_wink.gif

torcik_z_trusk.jpg

piorunkowa

Member
Lip 11, 2007
153
0
0
Przepis jest rewelacyjny, torcik pysznie smakuje, nie jest mdły. Jestem pod wrażeniem waszych tortowych umiejętności, cudowne wypieki. Torcika zrobiłam na trzecie urodziny córci, może nie był idealny ale i tak wszyscy się zachwycali.
tort_1.jpg
tort_2.jpg

Załączniki

• tort_1.jpg
    tort_1.jpg
    278.6 KB · Wyświetleń: 4
  • tort_2.jpg
    tort_2.jpg
    145.7 KB · Wyświetleń: 4

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
JotHa a czy mogłabyś mi powiedzieć czy zachowałaś proporcje masy truskawkowej, bo widzę, że sam biszkopt ma małą średnicę.
Planuję zrobić koleżance na urodziny, mam tortownicę 21cm.
Poradzicie coś dziewczęta?
Wypadłam z wprawy odkąd jestem na studiach .. ;)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy