nie weim czy dodawalam ten przepis na grilowana quesadille z baklazanem.
1 baklazan, na 1 cm plastry pokrojony
1 czerwona papryka, na cwiartki
1 czerwona cebula, na cwiartki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sol , pieprz
1 lyzka balsamicznego octu
1 lyzka octu z czerwonego wina
3 lyzki przecieru pomidorowego
2 lyzki pesto z bazyli
6 malych tortillas
1/3 szklanki parmezanu
Warzywa mieszamy z oliwa z oliwek, sola i pieprzem. Grilujemy przez okolo 5-7 minut na kazdej stronie az beda miekkie. Czerwona papryke nastepnie wkladamy do woreczka i czekamy az ostygnie i skorka sama ladnie zacznie schodzic. Wszystkie warzywa kroimy w niewielka kostke, skrapiamy octami i dokladnie calosc mieszamy.
Pesto mieszamy z przecierem i rozsmarowujemy je cienko na tortilli ( z jednej strony). Nastepnie na kazdy placek wykladamy ok. 1/4 szklanki grilowanych warzyw, posypujemy startym parmezanem i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskajac.
Grilujemy 3 minuty na kazdej stronie do momentu az ser sie rozpusci i farsz jest cieply.
1 baklazan, na 1 cm plastry pokrojony
1 czerwona papryka, na cwiartki
1 czerwona cebula, na cwiartki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sol , pieprz
1 lyzka balsamicznego octu
1 lyzka octu z czerwonego wina
3 lyzki przecieru pomidorowego
2 lyzki pesto z bazyli
6 malych tortillas
1/3 szklanki parmezanu
Warzywa mieszamy z oliwa z oliwek, sola i pieprzem. Grilujemy przez okolo 5-7 minut na kazdej stronie az beda miekkie. Czerwona papryke nastepnie wkladamy do woreczka i czekamy az ostygnie i skorka sama ladnie zacznie schodzic. Wszystkie warzywa kroimy w niewielka kostke, skrapiamy octami i dokladnie calosc mieszamy.
Pesto mieszamy z przecierem i rozsmarowujemy je cienko na tortilli ( z jednej strony). Nastepnie na kazdy placek wykladamy ok. 1/4 szklanki grilowanych warzyw, posypujemy startym parmezanem i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskajac.
Grilujemy 3 minuty na kazdej stronie do momentu az ser sie rozpusci i farsz jest cieply.