Sezon grilowy-tu przepisy prosze:-)

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
nie weim czy dodawalam ten przepis na grilowana quesadille z baklazanem.
1 baklazan, na 1 cm plastry pokrojony
1 czerwona papryka, na cwiartki
1 czerwona cebula, na cwiartki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sol , pieprz
1 lyzka balsamicznego octu
1 lyzka octu z czerwonego wina
3 lyzki przecieru pomidorowego
2 lyzki pesto z bazyli
6 malych tortillas
1/3 szklanki parmezanu

Warzywa mieszamy z oliwa z oliwek, sola i pieprzem. Grilujemy przez okolo 5-7 minut na kazdej stronie az beda miekkie. Czerwona papryke nastepnie wkladamy do woreczka i czekamy az ostygnie i skorka sama ladnie zacznie schodzic. Wszystkie warzywa kroimy w niewielka kostke, skrapiamy octami i dokladnie calosc mieszamy.

Pesto mieszamy z przecierem i rozsmarowujemy je cienko na tortilli ( z jednej strony). Nastepnie na kazdy placek wykladamy ok. 1/4 szklanki grilowanych warzyw, posypujemy startym parmezanem i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskajac.

Grilujemy 3 minuty na kazdej stronie do momentu az ser sie rozpusci i farsz jest cieply.
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Szasz_yk_z_kukurydz_.JPG
    Szasz_yk_z_kukurydz_.JPG
    345.9 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Karkówka_grillowana_z_cebulk_.JPG
    Karkówka_grillowana_z_cebulk_.JPG
    298.5 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Pora_grillowana_z__ososiem.JPG
    Pora_grillowana_z__ososiem.JPG
    244.2 KB · Wyświetleń: 6

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Zeberka_z_grilla.JPG
    Zeberka_z_grilla.JPG
    386.2 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Grilowany_indyk_z_gruszka.JPG
    Grilowany_indyk_z_gruszka.JPG
    334 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Pstr_g_z_grilla_w_zio_ach.JPG
    Pstr_g_z_grilla_w_zio_ach.JPG
    275.3 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Watrobki_grilowane_cin.jpg
    Watrobki_grilowane_cin.jpg
    281 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Grillowane_sardynki.JPG
    Grillowane_sardynki.JPG
    261.4 KB · Wyświetleń: 5

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią

Cytrynowo_mietowy_losos_z_cukinia.JPG


Przepis znajdziecie na :https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=38942
 

Załączniki

  • Cytrynowo_mietowy_losos_z_cukinia.JPG
    Cytrynowo_mietowy_losos_z_cukinia.JPG
    282.1 KB · Wyświetleń: 5

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Wpisuje kupa mieci, bo zawsze szukam marynat do kotletow jagniecych a te dzisiejsze wyszly pyszne i nie zabilam smaku miesa.

Marynata do jagnieciny (marynowac co namniej kilka godzin, a najlepiej przez noc)
- czosnek - 2 zabki
- limonka - wycisnieta
- sol - pol lyzeczki
- pieprz swiezo utluczony (albo mielony, jak kto woli) - pol lyzeczki
- posiekana natka kolendry - okolo 1 lyzki
- oliwa- 1-2 lyzki
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Zukini_z_miodem_i_serem.JPG
    Zukini_z_miodem_i_serem.JPG
    240.3 KB · Wyświetleń: 6

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Szas_yki_z__ososia.JPG
    Szas_yki_z__ososia.JPG
    214.5 KB · Wyświetleń: 6

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Szasz_yki_z_kurczaka_z_boczkiem.JPG
    Szasz_yki_z_kurczaka_z_boczkiem.JPG
    227.4 KB · Wyświetleń: 6

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0

Załączniki

  • Coq_an_vin_szaszlok.JPG
    Coq_an_vin_szaszlok.JPG
    214.9 KB · Wyświetleń: 6