Bagietka

Ewusiek

Member
Lut 18, 2007
3,488
0
0
ja takiej nie widziałam u nas
icon_wink.gif
, ale nasza 650 to jest właśnie chlebowa . Może następnym razem dodam ciut więcej mąki...
 

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
No i co teraz?
zwinker.gif
Mój piekarnik nie da się nagrzać do 260 stopni
cry_1.gif
tylko 250 max
Wystarczy bo zaraz czas na formowanie bagietków
fiesgrins.gif
 

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
No i już po...
Bagietki trochę mi się rozjechały podczas rośnięcia ale trochę je podniosłam i są pyszne
lecker.gif

Degustacja była a reszta do szkoły dla chłopaków i do męża do pracy na śniadanko
icon_mrgreen.gif

A dla mnie zostały chlebki z irokezem
cheers.gif
 

calinka

Member
Sty 26, 2009
51
0
0
u nas na bagietki mówi się kawiarki
icon_smile.gif
kiedyś, jak pojechałam w inny region Polski i poprosiłam o kawiarkę to babka na mnie oczy wytrzeszczyła ze zdziwienia :D
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Nie wytrzymałam i zrobiłam,pyszne,dzieki za przepis
 

Załączniki

  • P1010240.JPG
    P1010240.JPG
    167.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P1010243.JPG
    P1010243.JPG
    185.5 KB · Wyświetleń: 0

Pinky

Member
Sty 7, 2010
1
0
0
Wow, bagietka jest mniam, niebo w gębie!
Polecam ten przepis wszystkim i dziękuję
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • DSCN4282.JPG
    DSCN4282.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 1

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
z braku innej mąki zrobiłam je z tortowej 650 i wyszły genialne, zawsze robię je z takiej mąki jaką akurat mam pod ręką i są idealne
icon_razz.gif
 

piorunkowa

Member
Lip 11, 2007
153
0
0
Bagietki weszły na stałe do mojego repertuaru kulinarnego. Średnio je robię 3 razy w tygodniu, aż mi wstyd, że dopiero teraz to piszę.Wstawiam fotkę bagietki co jeszcze się ostała.
bagietka.jpg
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
bag3.JPG

bag10.JPG


coś nie bardzo nacięcia mi wychodzą, ale bagietka super. Muszę tylko opracować inną metodę pieczenia dla mojego piekarnika

 

Załączniki

  • bag10.JPG
    bag10.JPG
    108.6 KB · Wyświetleń: 3
  • bag3.JPG
    bag3.JPG
    104.9 KB · Wyświetleń: 3

przemo.

Member
Lis 20, 2009
16
0
0
ale piękne fotki
anbetung.gif


a powiedzcie jak pieczecie, termoobieg czy coś innego ? Ja jestem zielony w pieczeniu pieczywa, ale chyba się skuszę
icon_smile.gif
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
przemo. @ 14 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1002738ale piękne fotki
anbetung.gif


a powiedzcie jak pieczecie, termoobieg czy coś innego ? Ja jestem zielony w pieczeniu pieczywa, ale chyba się skuszę
icon_smile.gif
piekłam bez termoobiegu, ale w moim piekarniku trudno było mi utrzymać te 250 stopni, bo dodatkowo grzałka dolna ma niższą moc niż ta góra. Następnym razem będę piekła w termoobiegu ustawionym na 225 stopni, zmniejszając następnie na 175-180 stopni.
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
upiekłam je wczoraj, mamy gości na kilka dni i zrobiłam od razu z podwójnej porcji. Wyszły doskonałe, chrupiąca skórka, mięciutki środek, smak super i tak proste wykonanie, że prościej chyba się nie da
icon_smile.gif

Dziękuję za przepis!!
Zdjęcia nawet zrobiłam, ale kabelek się znów zapodział... Wkleję jak się znajdzie.
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Podziwiam.
Ze tez w taka pogode Ci sie chcialo. Ale w koncu te bagietki sa warte prawie wszystkiego.
icon_wink.gif