granola @ 15 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=966315pieke z podobnych proporcji zawsze dodaje ocet ale nie na koncu tylko przed dodaniem maki,
ocet winny jak nie mam innego tez daje
okruszek13 a dajesz make 450? moze glupia sugestia i pytanie ale kolezanka zawsze mowila ze jej biszkopty nie wychodza
i okazalo sie ze daje make 550 a nie 450roznie robie, raz daje 450 a raz 550. Ostnio jesli robie biszkopt to napierw ubijam bialka z cukrem, potem daje zotlka, make i ocet. I w ten sposob zawsze mi wychodzi w miare wysoki biszkopt. Ale moze nastepnym razem sprobuje dac make 450 i zrobic wg przepisu. Dam znacI dziekuje za podpowiedz.![]()
okruszek13 @ 15 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=966328roznie robie, raz daje 450 a raz 550. Ostnio jesli robie biszkopt to napierw ubijam bialka z cukrem, potem daje zotlka, make i ocet. I w ten sposob zawsze mi wychodzi w miare wysoki biszkopt. Ale moze nastepnym razem sprobuje dac make 450 i zrobic wg przepisu. Dam znacI dziekuje za podpowiedz.
biszkopt zawsze robie z 450 bo jak sama nazwa mowi "maka tortowa"![]()
a ja robie tak ze ubijam cale jaja z cukrem na puch do bialosci daje ocet i make z proszkiem, miksuje i
do tortownicy
na pewno ci wyjdzie a co ma niewyjsc
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.