tillandsja @ 18 Jun 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=139450ja smaruje i wysypuje bułką tarta... tylko spód oczywiscie
A dleczego tylko spód? Czy wtedy brzegi nie polecą do środka i będzie równiutki?
hihihiiiiiii @ 18 Jun 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=139472ja piekę w stałej temperaturze tak ok. 180 stopniA jaki czas pieczenia?
_Gonia_ @ 30 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=971561A dleczego tylko spód? Czy wtedy brzegi nie polecą do środka i będzie równiutki?Tak. Tak twierdzi wiekszosc osob.
Chociaz w gazowym smarowalam i boki i bylo ok. Ale moze to przypadek. Teraz nie smaruje.![]()
Milunia @ 10 Jul 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=323931lislavo, spirytus może byc jak najbardziej (ocet jest w zastępstwie spirytusu). Nie wiem kto ale kiedyś podawał na mniamie taką podpowiedź: biszkopt po wyjęciu z pieca (w tortownicy) odwraca do gory dnem i stawia na 3 szklankach (samymi brzegami tortownicy) i czeka do wystygnięcia - nie opada, tak teraz zawsze robię i jest ok.Jak to do góry dnem na szklankach? Nie wypadnie z formy? Można prosić o jakąś wizualizację, bo chyba małoobrazkowa jestem.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.