W koncu i ja upieklam Emigranta. Lepiej pozno niz wcale, ale stracilismy duzo.
I chyba jestem pierwsza osoba, ktora dolewala wody, bo ciasto bylo za twarde. O zadnej milupie nie bylo mowy. Uzylam maki chlebowej 700 i 1000, moze dlatego. Nastepnym razem zrobie z samej 700 to pewnie ciasto bedzie wolniejsze. Dziury sie zrobily, ale puszysty nie jest, raczej ciezki. Przywarl mi do kamienia i spod czesciowo na nim pozostal. A skorka jak marzenie, chrupiaca, blyszczaca i pyszna. W ogole chleb w smaku bardzo, bardzo dobry. Nie wyrosl pod niebo, ale plaskaty tez nie jest. Uwazam debiut za udany. Bede dalej nad nim pracowacJak uwazasz debiut za udany to ja tez sie bardzo ciesze Moniko
Ale poradze ci na przyszlosc - nie kladz go bezposrednio na kamieniu, no chyba, ze masz glazurowany bo rzeczywiscie przywiera. Ja formuje go na blasze wylozonej pergaminem i potem zsuwam go razem z papierem na kamien - problem z glowy bo do pergaminu nie przywiera
I na pewno jest lepszy z luzniejszego ciasta i lepiej tez rosnie
Ciesze sie, ze sie nie zniechecilas po "udanym" debiucie, bo to smaczny chlebek i nei taki trudny
Wlasnie to jest tez piekne, ze moge zamowic do 32kg maki na potrzeby domowe i za przesylke place 4,5€ (oplata stala). Oczywsicie, jesli kupie tylko kilo maki, to mi sie nie bedzie oplacalo, ale zamawiam ok. 16-18kg, takze te 4,5 € jest jak najbardziej w porzadku. Tak sie ciesze, bo w sklepach mam pszenna 405 i 550, a potem od razu 1050 i pelny przemial,a zytnia 997 i pelnoziarnista. O chlebowej nie ma mowy, a juz o takich numerach, ktorymi operuja dziewczyny, to pewnie nawet nikt nie slyszal.To bardzo ci zazdroszcze moniko! To swietna sprawa taka stala oplata bez wzgledu na ciezar przesylki - z tych co znalazlam to niestety cena wzrasta wraz z ciezarem i wyglada to tak jak pisalam powyzej - cena przyesylki przekracza cene towaru Ale bede szukac, moze znajde podobny, albo gdzies w okolicy
Ja wprawdzie wszystkie kupie w sklepie, ale wiem, ze takie od mlynarza sa o niebo lepsze
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia