zrobilismy z polowy skladnikow i wlasnie cieplutki zjedlismy z maselkiem - pysia.
Mam jednak 2 pytania:
1) moj chleb byl troche zbity w srodku czy to mozliwe ze przez moja chlebowa make? Ja mialam taka z 6 ziarnamii jak zrobilam zaczyn a potem chlebek to wcale nie byl rzadki ani luzny ale ladna kula.![]()
2) czy ze wzgledu an moja make powinnam dodac wiecej wody? A jak tgak to ile?paula, na pewno nie byla to wina maki chlebowejW przepisie jest wlasnie maka chlebowa, wprawdzie bez ziaren ale to nie powinno miec takiego wielkiego znaczenia. Maka jest rozna, nawet ta sama z innej torebki moze byc bardziej sucha lub wilgotna.![]()
Warto ostatnie pol szklanki dodawac juz po zamieszaniu ciasta, masz wtedy lepsza kontrole nad konsystencja i unikniesz koniecznosci dolewania plynow![]()
ja sie powinnam mocno puknac w glowe
emigrant wlasnie piszczy zeby go wyjac,
wyglada pieknie
a ja ciagle nie znam proporcji![]()
ciagle w punkcie wyjsciajak to mozliwe?? wiosna??
hm? nie rozumiem? skoro upeiklas, to jak to nei znasz proporcji?
a jak pieklas? Na ktorym programie?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.