Arribeth @ 29 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=710221Robiłam już dwa razy - pita przepyszna, miękka i puszysta, tylko bez dziury Za to napuszyły mi się chlebki pierwszorzędnie.No właśnie a mi się napuszzuć wcale nie chcą!!
I trochę się zniechęciłam
Linn @ 21 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=707055Nie sadze. Kilka razy napuszyla mi sie focaccia: posmarowana oliwa i posypana ziolami. Wyszla jej ogromna kieszen. Moze to drozdze.Nie wydaje mi się, żeby to była wina drożdży, połowa która była niesmarowana wyrosła pięknie, a te z oliwą były klapnięte, teraz już sobie daruję smarowanie i wszystkie rosną jak trzeba
Izolda @ 7 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=735874Mi zawsze wychodzi 8 sztuk tak jak jest zaznaczone w przepisie i puszą się ogromnie jak te na zdjęciu bajaderki, muszę im zrobić zdjęcie przy najbliższej okazji. Mi się wydaje, że warunkiem jest baaardzo gorący piekarnik. Ja swój rozgrzewam z blachą w środku do 280 st. C, przeciągam papier w chlebkami na gorącą blachę, zamykam i dopiero zmniejszam do 260 st. C, rosną w oczachIzolda zmniejszasz od razu czy dopiero po jakimś czasie!??
Ja tez wstawiam do gorącego piekarnika i nie mam kieszonek
Izolda @ 7 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=735881Orelio może za krótko nagrzewasz piekarnik, u mnie to trwa 30 minut, mój piekarnik sam mnie informuje kiedy jest gorący.To już prędzej, mój niestety nie gadaale już ja go rozgrzeje na dobre jak tylko będę robić te chlebki, trochę się zraziłam bo kilka razy próbowałam i bez porządanych efektów!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.