Chrupiace kajzerki

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Sprawdzę jeszcze na allegro. :mrgreen:

Nie ma
icon_sad.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
a ja umiem bez przydasia - skąpstwo matką wynalazku :oops:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
nie chce nikogo obrazic ale mnie sie te z przydasiem bardziej podobaja.

Twoje Malgosimi maja zbyt duza dziure na srodku.

pzdr
yenn

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Yenn,to byl zart, żałuję jak diabli, ze nie zauwazylam tego przydasia jak zamawialam koszyczki (nie wiem, jakim cudem), a teraz mi sie nie chce samego przydasia domawiac, jako, że kajzerki robie raz na kilka miesiecy...

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
ja robie czesto bo moj monz wciaga jak bocian zaby... a ten przydas to jednak ulatwia sprawe.

i kupilam sobie w mieszankach make chlebowa, ktorej nie moglam kupic w zwyklym sklepie, i nareszcie mam kajzerki "jak z piekarni" :mrgreen:

pzdr
yenn

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
żałuję jak diabli, ze nie zauwazylam tego przydasia jak zamawialam koszyczki
A ja przepraszam bardzo, że zaśmiecę wątek :anbetung: :anbetung: ale czy ktos mógłby mi powiedzieć ile kosztuje przesyłka w mieszankach.pl? Bo też chcę zamówić koszyczek i przydasia, ale ślepa jestem, bo autentycznie nie mogę się doczytać na stronce o kosztach przesyłki.
Niech mnie kto oświeci, proszę...

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
żałuję jak diabli, ze nie zauwazylam tego przydasia jak zamawialam koszyczki
A ja przepraszam bardzo, że zaśmiecę wątek :anbetung: :anbetung: ale czy ktos mógłby mi powiedzieć ile kosztuje przesyłka w mieszankach.pl? Bo też chcę zamówić koszyczek i przydasia, ale ślepa jestem, bo autentycznie nie mogę się doczytać na stronce o kosztach przesyłki.
Niech mnie kto oświeci, proszę...
10.Ceny przesyłek zależne są od cennika Poczty Polskiej i dotyczą tylko paczek krajowych. :mrgreen:

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ale zanim bedizes zmusiala wpisac nuemr karty (albo zanim zaznaczysz pobranie) bedzie CI sie wyswietlała suma całkowita.

lidiakd

Member
Mar 17, 2005
525
0
16

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Wiesz co lidio, ze nie wiem :oops:

Obawiam sie tez, ze nie wyjda ci juz kajzerki tylko inne buleczki - no bo kajzerki maja te specyficzna strukture i smak, a jak dodasz zakwas to juz wyjdzie cos innego...

Ale jak cie kusi to zaczelabym od mniejszych ilosci, moze kilka lyzek? I skorygowac plyn pozniej oczywiscie
icon_smile.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Mirrabelka dala fajny link do strony piekarzy.
Wyklad jest o stosowaniu maki zytniej, pszennej, zakwasu i drozdzy. Wychodzi, ze nie wszystko aze wszystkim sie je ;)

lidiakd

Member
Mar 17, 2005
525
0
16
Wiesz co lidio, ze nie wiem :oops:

Obawiam sie tez, ze nie wyjda ci juz kajzerki tylko inne buleczki - no bo kajzerki maja te specyficzna strukture i smak, a jak dodasz zakwas to juz wyjdzie cos innego...

Ale jak cie kusi to zaczelabym od mniejszych ilosci, moze kilka lyzek? I skorygowac plyn pozniej oczywiscie
icon_smile.gif
Dzieki bajaderko! Na pewno kiedys sprobuje, ale najpierw musze upiec je w wersji oryginalnej, co, mam nadzieje, nastapi juz wkrotce. :mrgreen:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
zrobilam w sobote znowu kajzerki, tym razem uzywajac maki chlebowej typ 750, ktora kupilam w mieszankach.pl - o matko i corko, to sa dopiero buleczki!!!! te wszystkie poprzednie sie do nich nie umywaja wcale.... szkoda ze tej maki w normalnym sklepie nie mozna kupic, bo jednak z przesylka to drogo wychodzi.....

pzdr
yenn

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
ja je traktuje po uformowaniu w kulki a przed wyrosnieciem przed wlozeniem do pieca... potem sobie rosna, te naciecia robia sie mniejsze - ale sie boje potraktowac gotowe juz do wlozenia do pieca, byeby mi sie plaskate nie zrobily.

pzdr
yenn

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Ale wiecie ze tak prawidłowo to kajzerki powinny być własnie plaskate?Np.moje są wg mnie już ciut za wysokie.Dlatego tak jak Bajaderka pisała nie mogą rosnąć zbyt długo.A znacznikiem spokojnie można je potraktować przed włożeniem do piekarnika,a po rośnięciu.

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
no ja swoim nie pozwalam wyrosnac za bardzo - ale myslalam ze jak je przed samym wlozeniem potraktuje znacznikiem, to wtedy klapna.

na drugi raz sprobuje przed wlozeniem do pieca, po wyrosnieciu - takich dobrych buleczek nic nie jest w stanie zepsuc :mrgreen:

pzdr
yenn

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy