Chrupiace kajzerki

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Ja też nie mam kamienia i je piekę,do bułek nie jest niezbędny.

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
bułek to nawet Reinhart na kamieniu nie piecze często :mrgreen:

kamien jest najniezbędniejszy do pizzy - i do chleba ktory musi ,,wystrzelic" np emigranta, ciabatty, pomidorowego Agusi. W innych jest jak najbardziej zastępowalny IMHO

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
aha, a to bardzo dziękuje za wyjaśnienie ja głupia nie wiedziałaam :mrgreen:

Mnie ostatnio (wczoraj) nie wyszedł z miodem na zakwasie Bajaderki , ale pewnie nawet kamień by mi nie pomóg, taki gniot miałam.

Dlatego tak czytając sobie o tych Waszych ślicznych kajzerkach uznałam, że może na moje początki lepsze będą właśnie one, a nie chleb na zakwasie, więc na jutrzejszy wieczór planuję wyrób kajzerek (chętnie dziś bym zrobiła ale - niestety - mam w domu pieczywo).
ale jutro nikt (mam nadzieję nie kupi) i będę kulać kajzerki.

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Mam pytanie...
Jezeli nie mam drozdzy instant tylko normalne to ile ich musze dac ??
Bo chcialabym te kajzerki zrobic jutro na sniadanie albo na kolacje...

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Ale jakie normalne Aga? Suszone czy swieze? Suszonych dalabym tyle samo lub ciut wiecej, a swiezych to moze 2 dag?
icon_smile.gif

Gdzies byl przelicznik, ja juz powoli zapominam bo uzywam tylko i wylacznie suchych
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
to powinno byc około 1,5 dag swieżych

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
:anbetung:
A oto poklony dla ciebie bajaderko... buleczki super, pyszne, mieciutkie poprostu nie do opisania...
Zdjecia nie zamieszcze bo nie wyszly mi tak pieknie jak wam... jak tylko nabiore wprawy to obiecuje ze jakies zdjecko wkleje :mrgreen:

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Piekne nie musza byc
icon_smile.gif
Najwazniejsze, ze smakowaly - bardzo sie ciesze!
icon_smile.gif

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Piekłam je w nocy bo rano Maciuń jechał na wycieczkę.
Wyszły pyszneeee :lol: :lol: :lol: :lol:
Uwielbiam ten przepis :lol: :lol: :lol: :lol:

arielka

Member
Kwi 6, 2005
709
0
0
I ja upiekłam. Mąż po obfitym obiedzie i tak nie oparł się kajzerkom. Stygły na siatce i tak go kusiły, że zjadł. Zebrałam pochwały oczywiście.
Wszystkie przepisy Bajaderki mają idealną konsystencję, nie zdarzyło mi się dodawać dododatkowo jakichś składników.
Kajzerki pyszniutkie. Następnym razem na pewno podwoję porcję
icon_smile.gif

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Zrobiłam dzisiaj kajzerki bo nie mogłam się im oprzeć po przeczytaniu wszystkich opinii na ich temat. Są rzeczywiście rewelka, moim najbliższym bardzo smakowały. Moja córcia powiedziała, że są lepsze niż ze sklepu, bo takie chrupiące. :dance:
Oj rozpieszczam ich podczas tych wakacji, rozpieszczam, ciekawe co powiedzą, kiedy pójdę do pracy i nie będę miała czasu tak wypiekać :baa:

To kajzerki w moim wydaniu:

5on1.jpg

3dx5.jpg

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Bardzo apetyczne sa Twoje kajzerki! Mniam!

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Z tego przepisu najbardziej opłaca się zrobić z poczwórnej ilości, bo to co się zrobi z pojedynczej zaraz znika :lol:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy