Ciasto "poduszki"

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Mam nadzieje, ze temu, komu "wynosilas"
icon_wink.gif
bedzie smakowac
icon_wink.gif

Krysiu, bardzo sie ciesze i milo mi, ze to ciasto Ci tak smakuje, ze ciagle je pieczesz, nawet na wynos
icon_biggrin.gif

bussi.gif
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
Caritka @ 8 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1150441Mam nadzieje, ze temu, komu "wynosilas"
icon_wink.gif
bedzie smakowac
icon_wink.gif

Krysiu, bardzo sie ciesze i milo mi, ze to ciasto Ci tak smakuje, ze ciagle je pieczesz, nawet na wynos
icon_biggrin.gif

bussi.gif
ciągle to może nie, ale staram się
icon_mrgreen.gif

Bo to ciasto to taki pewniak. Zawsze wychodzi, zawsze bardzo dekoracyjne i zawsze pyszne. Jeszcze nie słyszałam aby ktoś jedząc je powiedział, że mu nie smakuje. Wręcz odwrotnie. Moja siostrzenica wzięła przepis ode mnie i też robi u niej zawsze za pewniaka. Ja jej pokazałam tylko raz jak wykładać ser a teraz to już wszystko sama robi
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
No, ale czesciej go pieczesz, niz ja
icon_mrgreen.gif
- czyli dla mnie to jest "ciagle"
icon_mrgreen.gif

Fajnie, ze wszystkim smakuje.
icon_biggrin.gif
Bardzo milo slucha sie takich slow
icon_biggrin.gif
 

Silka34

Member
Kwi 7, 2011
10
0
0
Dzięki za rozwiązanie moich wątpliwości. Będąc w Niemczech kupowałam quarki ale były to mocno rozrzedzane, ziarniste twarożki - dla mnie bardziej śniadaniowe niż sernikowe...stąd moje zdziwienie
dontknow.gif
ale ponoć kto pyta nie błądzi
icon_smile.gif
czyli pozostaję przy swoich sprawdzonych
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Quarki nie sa ziarniste
gruebel_2.gif
, one sa gladkie, wlasnie jak homogenizowane.
Ser wez poprostu taki, z jakiego zawsze robisz. Bedzie dobrze
icon_wink.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Upiekłam dziś z połowy porcji- kolejny raz bez problemów, ale jak zwykle na tzw. czuja.
fiesgrins.gif

Wykorzystałam jakiśtam twarożek zalegający w lodówce, do którego dosypałam resztę napoczętego budyniu.
Najważniejsze, że wyszło. Dziekuję za przepis.
icon_smile.gif
 

magpie101

Member
Gru 21, 2010
503
0
0
I moje poduszki

2vsf5hw.jpg

oswgop.jpg

2r7pqnp.jpg


Ciasto jest pyszne!
Surowe ciasto mialo konsystencje idealna z podanych skladnikow, wylalam je na blache ale musialam rozsmarowac lopatka. Ser kupilam w wiaderku Jana taki sernikowy. Paski bardzo fajnie sie robilo wyciskajac je z woreczka na mrozonki.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Upiekłam i ja
icon_smile.gif
Na łżczeniu kratek z sera powtykałam maliny
fiesgrins.gif

Ciast pyszne i bardxzo ładne, zdjęcie później
icon_smile.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Bardzo sie ciesze, ze Wam smakuje!
wink.gif

Smacznego
icon_wink.gif


Piekne zdjecia, Magpie
icon_biggrin.gif
- dzieki
bussi.gif

Agula? Czemu nie masz odwagi? Przeciez to ciasto jest proste, jak drut!
Ono tylko tak skomplikowanie wyglada! Slowo!
icon_mrgreen.gif


Agatko, ciesze sie ogromnie!
Czekam na zdjecia
icon_wink.gif

bussi.gif


 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,805
3,905
113
Ale równiutkie.
daumen.gif
Inżynierska robota.
icon_lol.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy