Kasiula_bittersweet @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751820chyba cos mi nie wyszlo
albo mialam za "ciezki" serek albo za rzadkie ciasto, bo moj serek calkowicie dostal sie pod ciacho i zadne poduszki sie nie zrobily tylko ladne ciemne ciasto na wierzchu buuuu
dodam ze juz podczas nakladania serka kryl sie on w czelusciach ciasta, a tak sie staralam zrobic rowniotka kratke, nawet wychodzilo,a tu masz babo placek grrnajwazniejsze ze smaczne ciasto (ta kratka fakt bardzo ladny efekt na ciescie) ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem
pina1989:) @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751885najwazniejsze ze smaczne ciasto (ta kratka fakt bardzo ladny efekt na ciescie) ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiemsmaczne, to nie podlega dyskusji, teraz mam kratke pod ciastem a nie na ciescie
Cinka @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751902Serek ma być ciężki - i jest - jaki by nie był.
Stawiam na zbyt rzadkie ciasto Kasiula.moze moje oko do maki zawiodlo i za malo jej dodalam, ale ja sie nie dam, nastepnym razem napewno wyjdzie o!
ciasto mialam takie lejace sie, nie bylo zadnego problemu zeby przelac je z miski i samo rowno sie rozlozylo na blasze, rozumiem ze powinno byc jednak gesciejsze niz w moim wykonaniu?
Kasiula_bittersweet @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751886smaczne, to nie podlega dyskusji, teraz mam kratke pod ciastem a nie na ciescieodwroc ciasto i poklopocie(zart)
pina1989:) @ 17 Sep 2008 napisał:
Ilona @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=752014Nowy przepis byś wymyśliła - "wklęsłe poduszki"
Hehehhe. Sama sie czaje na to ciasto a teraz nie wiem czy zrobierob rob, powiesz mi jaka ma byc konsystencja ciasta
Ilona @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=752022W sobote tata robi zaległe imieniny i chciałam upiec a teraz sie boję, że mi nie wyjdzienie no, to nie jest tak ze sie go zjesc nie da, jest bardzo dobre, zapewne smakuje tak jak powinno (zapewne) tylko nie jest takie efektowne, wiec nie ma sie czego bac
Ilona @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=752014Hehehhe. Sama sie czaje na to ciasto a teraz nie wiem czy zrobieIlona piecz, pycha jest , mi się ser nie zapadł, ale za to poduszki nieforemne miałam
Caritka @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=752071W przepisie napisalam, ze "ciasto wylac na blache i rownomiernie wygladzic"
Czyli konsystencja jest rzadka na tyle, ze mozna ja wylac, a gesta na tyle, ze jeszcze mozna ja wygladzici wszystko jasne
jutro albo pojutrze uzyskam taka konsystencje
Kasiula_bittersweet @ 17 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=752076i wszystko jasne
jutro albo pojutrze uzyskam taka konsystencje
Milo, ze sie nie zrazilas
Teraz musi wyjsc
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.