dzięki Kasha, ide robić.To trzymiem kciuczki![]()
trza ją wsadzić w jakąś tulejkę gumowąw korek od wina
Poniewż ciasto ma być w piekarniku 30 minut, nie należy piec go wcześniej "na sucho"!![]()
ja go piekłam na mokro-przy piwku<lol>
Poniewż ciasto ma być w piekarniku 30 minut, nie należy piec go wcześniej "na sucho"!![]()
ja go piekłam na mokro-przy piwku<lol>Zawsze mówiłem wszem i wobec, że z Ciebie jest pradziwa mądralinka![]()
![]()
Najważniejsze, że Wam smakuje.
Ilość cukru, to sprawa czysto indywidualna. Natomiast spodu się nie piecze dodatkowo. Jżeli nieco namoknie to nie jest feler. Taka jego uroda psia mać![]()
Budyń ma wyraźnie zastygnąć i być gęsty. Dopiero wówczas staje się warstwą izolacyjną. Kto ma słaby budyń powinien do 1/2 l mleka dać 1,5 opakowania. Czereśnie (lub wiśnie) muszą dostać tyle mąki kartoflanej, żeby po wystygnięciu stały się gęstym kisielem.
Tężenie ciasta po upieczeniu trwa dość długo i zalecam chłodzenie nawet przez kilka godzin w lodówceNo tak, ale kruche (upieczone) w lodówce na ogół strasznie twardnieje i robi sie niedobre, chyba że parę godzin mu nie zaszkodzi...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.