Cynamonowe zawijańce

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Sini, może w miare możliwości luźniej zawijać lub podczas układania jakoś rozluźniać? Powinny wtedy rosnąć na boki a nie do góry...
icon_smile.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

shark1513

Member
Sie 23, 2006
27
0
0
Zrobiłam
icon_exclaim.gif
Lekko zmodyfikowałam przepis
icon_mrgreen.gif
, bo miałam gosci niezapowiedzianych i potrzebowałam cos na juz.
Wyjęłam ciasto francuskie , zrobiłam nadzienie cynamonowe bajaderki z cukrem brązowym . Zawinęłam w roladkę pokroiłam . Zajęło mi to moze ze 2 minuty , do piekarnika na 10 i miałam pyszne ciacha dla gosci:)
Wiem , wiem popełniłam malutką profanację przepisu bajaderki
fiesgrins.gif
, mam nadzieje , ze mi wybaczy
rofl.gif

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Witam oto mój wypiek ,z farszem jabłko plus skórka z pomarańczy .Troszkę za wysokie ale jakie pycha
mniam.gif

slimaczki.JPG

Załączniki

• slimaczki.JPG
    slimaczki.JPG
    60.8 KB · Wyświetleń: 3

Eve.eire

Member
Lis 5, 2007
13,730
0
0
Zrobilam wczoraj i wyszly rewelacja. Zdjecia brak ale zrobie kolejnym razem bo na tym jednym nie poprzestane
icon_smile.gif

Pieklam na papierze do pieczenia i od spodu troche wilgotne mi wyszly? Normalne to?
To moj pierwszy wyrob drozdzowy wiec zem zachwycona
icon_smile.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
W nowo nabytaj książce kulinarnej zobaczyłam podobne zawijańce pieczone ( po pokrojeniu z rulona) w blaszkach muffinowych. Bardzo ładnie wyglądały po upieczeniu. Może to metoda na ujarzmienie kształtów?
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Orelio, przepis Bajaderki jest bardzo dobry, więc nie widzę potrzeby wklepywania nowego.
icon_smile.gif

Zawijańce książkowe robi się tak samo jak bajaderkowe, tylko po pokrojeniu wkłada pojedyńczo do foremek muffinowych zamiast na blachy. Myślę, że to dobry pomysł dla tych, krórzy lubią dużo rumianej skórki i w miarę regularne kształty.
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0
Joanna @ 11 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=659732Orelio, przepis Bajaderki jest bardzo dobry, więc nie widzę potrzeby wklepywania nowego.
icon_smile.gif

Zawijańce książkowe robi się tak samo jak bajaderkowe, tylko po pokrojeniu wkłada pojedyńczo do foremek muffinowych zamiast na blachy. Myślę, że to dobry pomysł dla tych, krórzy lubią dużo rumianej skórki i w miarę regularne kształty.
icon_smile.gif
Te Bajaderkowe też robiłam i potwierdzam że bardzo dobre a teraz spróbuje jak mówisz do muffinek je włożyć!! dzięki za pomysła!!
Pozdrawiam

Siekierka

Member
Lut 14, 2008
10
0
0
Ja zrobiłam wersje z cynamonem oraz z białym serem - wyszły smakowite

Załączniki

• P1020305.JPG
    P1020305.JPG
    2.9 MB · Wyświetleń: 1
  • zawijance_poprawione.jpg
    zawijance_poprawione.jpg
    85.7 KB · Wyświetleń: 1

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Sinistra @ 23 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=628326Ja je właśnie luźniej zwijam, a te bydlaki rosną mi bardziej do góry niż na boki. Wrrr
sylcia @ 23 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=628338Moje czasami przypominaja rozwinieta serpentyne
icon_wink.gif

Tez nie wiem co zrobic zeby takie ladne,plaskie byly,cobym je mogla ladnie lukrem polac...
dontknow.gif
ufff... a juz myslalam, ze to tylko moje tak wygladaly
icon_rolleyes.gif

pyszne byly oczywiscie, ale bardziej przypominaly stozki wlasnie niz te Bajaderkowe buleczki
icon_lol.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Dłużej tak nie wytrzymam... Ślinotok okrutny...Mimo, że minęła 23.07, za chwile schodzę do kuchni i robię ciasto drożdżowe. Jutro będą fotki...

asiad

Member
Kwi 5, 2008
114
0
0
wlasnie przed chwilka zrobilam
icon_smile.gif

wyszly smakowite
icon_smile.gif

zaraz moj mezczyzna wroci z pracy i mam nadzieje, ze pochwali
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy