Paulinka @ 22 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=628298Sini, może w miare możliwości luźniej zawijać lub podczas układania jakoś rozluźniać? Powinny wtedy rosnąć na boki a nie do góry...
Ja je właśnie luźniej zwijam, a te bydlaki rosną mi bardziej do góry niż na boki. Wrrr
Sinistra @ 21 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=627428![]()
![]()
![]()
To ja mam pytanie jak zrobić plaskacze, bo mi stożki rosną![]()
Moje czasami przypominaja rozwinieta serpentyne![]()
Tez nie wiem co zrobic zeby takie ladne,plaskie byly,cobym je mogla ladnie lukrem polac...![]()
Joanna @ 11 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=659726W nowo nabytaj książce kulinarnej zobaczyłam podobne zawijańce pieczone ( po pokrojeniu z rulona) w blaszkach ...muffinowych. Bardzo ładnie wyglądały po upieczeniu. Może to metoda na ujarzmienie kształtów?
Joanna a może byś to tu wklepała i jakieś zdjęcie pokazała?!
Joanna @ 11 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=659732Orelio, przepis Bajaderki jest bardzo dobry, więc nie widzę potrzeby wklepywania nowego.![]()
Zawijańce książkowe robi się tak samo jak bajaderkowe, tylko po pokrojeniu wkłada pojedyńczo do foremek muffinowych zamiast na blachy. Myślę, że to dobry pomysł dla tych, krórzy lubią dużo rumianej skórki i w miarę regularne kształty.
Te Bajaderkowe też robiłam i potwierdzam że bardzo dobre a teraz spróbuje jak mówisz do muffinek je włożyć!! dzięki za pomysła!!
Pozdrawiam
Sinistra @ 23 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=628326Ja je właśnie luźniej zwijam, a te bydlaki rosną mi bardziej do góry niż na boki. Wrrrsylcia @ 23 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=628338Moje czasami przypominaja rozwinieta serpentyne![]()
Tez nie wiem co zrobic zeby takie ladne,plaskie byly,cobym je mogla ladnie lukrem polac...
ufff... a juz myslalam, ze to tylko moje tak wygladaly![]()
pyszne byly oczywiscie, ale bardziej przypominaly stozki wlasnie niz te Bajaderkowe buleczki![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.