martyna22a @ 7 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1072287dziewczyny ja tez myslalam ze to bardzo trudne ale tak nie jest,robilam pierwszy raz z tej czekolady,kiedys robilam tez raz z masy cukrowej, ja sie wzorowalam tym linkiem ktory jest tam podany,teraz to juz bym mogla je chyba hurtem klepacbardzo latwe,mi pomagalo mycie czesto rak bo czekolada troche sie przykleja do palcow a wtedy niszcza sie platki,do roboty
dzięki martyna22a za pomysł z miodem,
porwałam się w końcu na tę czekoldęchoć nie bez kłopotów - już miałam ją wyrzucić, bo twarda była jak kamień (mimo, że wyciągnęłam ją z lodówki dwa dni temu) i nie miałam siły z nią walczyć, ale wkroczył mój mąż i uratował mnie (i moje różyczki
)![]()
a oto efekt (niestety z jednej tabliczki wyszły mi tylko dwie różyczki)
Duszka20 @ 23 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1080037dzięki dziewczynychyba złapałam bakcyla
a kolor to zwykła biała czekolada i tylko gotowe róże odrobinę oprószyłam złotym barwnikiem.Bardzo ładnie ulepiłaś, nie dziwię się, że załapałaś bakcyla.
hmmm, Duszkoodpisawały Ci nie tylko dziewczyny![]()
![]()
h-elen @ 24 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1080121Bardzo ładnie ulepiłaś, nie dziwię się, że załapałaś bakcyla.
hmmm, Duszkoodpisawały Ci nie tylko dziewczyny![]()
oj to przepraszam bardzo, ach te nicki nigdy nic nie wiadomo
w takim razie dziękuję Cinkom czyli wszystkim chłopcom i dziewczynkom (wybaczcie nowicjuszowi na forum)![]()
sunnyshine @ 2 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1085506Spodobała mi się ta czekolada, chyba wypróbóję za tydzień. Masa cukrowa zawsze za bardzo mi twardnieje a z tą czekoladą chyba tak nie będzie ( jeśli mi wyjdzie).
A mam kilka pytańCzy miód ma być sztuczny, czy naturalny ? I jaką czekoladę polecacie ( albo odrzucacie...) ? Chodzi mi o firmę.
czekoladę polecam milkę (na niej wyszła super), na pewno odpada tania marketowa i miód raczej powinien być naturalny. Ja innego nie używam, więc nie wiem jak sie sprawuja sztuczne.
waszkamaszka @ 3 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1085690Syrop kukurydziany jest bardzo szkodliwy i nigdy go nie użyję a zastepstwem dla niego jest właśnie sztuczny miód,to tak jak do piernika broń Cię panie Boze dać prawdziwy !???!!! o tym, nic mi nie wiadomo![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.