STANLEY @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088609Moje nowe kwiaty - na początek może Goździki![]()
jaxja @ 6 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087297Celine, piękne róże! Mam nadzieję, że pokażesz również tort, który nimi ozdobisz.Oczywiście,proszę![]()
weerka @ 5 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1100972osobiście jeszcze nie robiłam ale dziewczyny pisały,że ręczniki papierowe kładły POD pergamin.
czekam z niecierpliwością na efekty.Tak, zgadza sie - pisaly![]()
ale chcialam sie jakos przekonac co sie stanie gdyby![]()
w kazdym razie czekolada byla przepyszna w smaku - kazdemu smakowala.
Torcik 20 cm pokrylam porcja podana wyzej i po obkrojeniu na okolo jeszcze sporo zostalo. Rozrobilam jeszcze raz taka sama porcje, wymieszalam ze skrawkami, ktore mi zostaly i spokojnie pokrylam tort 30 cm srednicy. Po obkrojeniu naokolo tez dosc zostalo tak wiec bede miala na przyszlosc do ozdob.
Czekolada swietnie trzyma tort w calosci i nie trzeba sie bac przy przewozeniu![]()
a efekty byly takie:
lambethka @ 6 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1101154Tak, zgadza sie - pisaly![]()
ale chcialam sie jakos przekonac co sie stanie gdyby![]()
![]()
rozumiem Cię doskonale ,mam dokładnie tak samo.
a tort piękny.nie przyszłoby mi na myśl żeby ta masa obłożyć tort,a na pewno był przepyszny w tej wersji.
będziesz powtarzała?
weerka @ 7 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1101707![]()
rozumiem Cię doskonale ,mam dokładnie tak samo.
a tort piękny.nie przyszłoby mi na myśl żeby ta masa obłożyć tort,a na pewno był przepyszny w tej wersji.
będziesz powtarzała?chyba tylko jak mnie ktos bardzo poprosi hihihi![]()
nie bylo latwo oblozyc tort - szczegolnie ten wiekszy. Ten maly mial jakies 22 cm srednicy wiec poszlo gladko: na rece i siup na tort. Fakt ze przy krojeniu bylam zaskoczona ze udalo mi sie ja tak cienko rozwalkowac.
Ale jakos no...ja bardziej lubie jasne torty i taki oblozony czekolada ciezko jakos fantazyjnie mi pozniej udekorowac. Moze mam jeszcze za slaba wyobraznie hehehe![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.