Pierwsze warkocze robiłam z masą serową, wyszły rewelacyjne i niestety tak szybko zostały pożarte, że nie udało mi się zrobić zdjęć ...
Teraz się już wycwaniłam i od razu cykałam 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Tym razem zrobiłam z masą makową i w wersji "dwa w jednym" 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
...
Podzieliłam ciasto w proporcjach 1/3 i 2/3. Przygotowałam mniejszy warkocz, następnie na drugim położyłam warstwę masy makowej na to ten mniejszy warkocz, potem obłożyłam go resztą masy i zaplotłam 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 Wyszedł big warkocz 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 Pycha  
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 
Bajaderko bardzo dziękuje za przepis