- Lis 28, 2005
- 35,152
- 8,536
- 113
Margarete @ 5 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=633832Joanno, Boze od linijki?
to nie bedzie zadnego WYROWNYWANIA BRZEGOW????????
Wyrównywałam też od linijki!![]()
![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Margarete @ 5 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=633832Joanno, Boze od linijki?
to nie bedzie zadnego WYROWNYWANIA BRZEGOW????????
Wyrównywałam też od linijki!![]()
![]()
imamcia @ 10 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=635703Upiekłam w piątek, dwie puszki mi wyszły z jednej porcji. Marcepan zrobiłam swój. Schowałam, a dzisiaj jedna puszka jest pusta. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć?
Imamciu, to chyba jakieś podświadome przyciąganieW niedzielę znajomi w ciągu 15, podkreślam 15 minut zjedli WSZYSTKO - robiłam z jednej porcji. Było nas 5 osób włącznie ze mną. Załapałam się na ostatni kawałek. Być może śpieszyli się, bo szliśmy do kina![]()
![]()
imamcia @ 11 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=636089jA DAŁAM GOTOWĄ PRZYPRAWĘ DO PIERNIKÓW, JEDNO OPAKOWANIEJa też dałam 1 opakowanie przyprawy Kamisa i jeszcze dodatkowo sypnęłam trochę ulubionych "korzeni". Wcale nie było za dużo.![]()
Ananke @ 11 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=636210A mi wyszedl lekki zakalec![]()
Na ciasto wylozylam najpierw powidla, potem mase marcepanowa. Zastanawiam sie czy to moglo byc powodem. W jakiej kolejnosci kladziecie warstwy?Również kładę najpierw na spód powidła, bo mam domowe bardzo gęste "śliwki w czekoladzie" ( nawet je trochę ogrzewam przed smarowaniem), ale na szczęście jeszcze zakalca nie zaliczyłam.
Może za grubo posmarowałaś i za krótko piekłaś?
Jutro piekę następną porcję, bo z pierwszej już niewiele zostało.....
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.