Cinka @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639245Do zjedzenia nadaje się jedynie rządek wokół brzegów, reszta ma spód gliniasty.
Więcej nie robię.Nie jesteż osamotniona, jeśli Cię to pocieszy. Ja tak miałam w zeszłym roku. Tylko brzegi dało się zjeść. Reszta poszła do kosza. I też już więcej nie próbuję robić. Jest tyle innych fajnych przepisów.Widać to ciasto nas nie lubi.![]()
![]()
No najwyraźniej nie![]()
Cinka @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639245reszta ma spód gliniasty.O mniam.
Ja lubie takie gnieciuchy![]()
Cinka @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639245Zrobiłam drugi raz. To samo![]()
Ciasto wyszło tym razem super (dałam 3 szkl mąki i 2/3 cukru) marcepan zrobiłam taki do smarowania, gęsty, powideł symbolicznie... i tak klapa. Do zjedzenia nadaje się jedynie rządek wokół brzegów, reszta ma spód gliniasty.
Więcej nie robię.hazo @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639249Nie jesteż osamotniona, jeśli Cię to pocieszy. Ja tak miałam w zeszłym roku. Tylko brzegi dało się zjeść. Reszta poszła do kosza. I też już więcej nie próbuję robić. Jest tyle innych fajnych przepisów.Widać to ciasto nas nie lubi.![]()
szczerze wspolczuje...![]()
pytanie pewnie goopie, ale czy jest jakies 'wytlumaczenie' na takie zakalce??![]()
mnie sie najczesciej robia jak mam jakies ciasto z mlekiem w skladzie, wiec unikam jak ognia, choc sama nie wiem czy to dlatego czy nie...![]()
![]()
Bea73 @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639263szczerze wspolczuje...![]()
pytanie pewnie goopie, ale czy jest jakies 'wytlumaczenie' na takie zakalce??
Dzięki![]()
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to tłumaczyć... robiłam wszystko tak jak zazwyczaj... mając poważne wątpliwości co do pierwszego tego twardego ciasta wrzuciłam nawet kawałeczek do gorącego piekarnika żeby zobaczyć czy wogóle ruszy... urosła puchaaata podusia.
To skoro wyszedł zakalec myslałam że marcepan zrobiłam zbyt ciężki - wałkowałam go - więc drugim razem zrobiłam taki do smarowania i też klops...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.