kasiak73 @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410767To ja też upiekę biorę się do roboty.
Czy mogę w innej formie upiec nie mam takiego żaroodpornego naczynia?To ciasto jest bardzo rzadkie i bałam się,że z tortownicy mi wypłynie bo blaszek takich małych nie mam,a ze zwykłej nie wycieknie ja bym piekła jak bym miała malutką blaszkę.
mexikana @ 14 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410274Czyli nie namieszalam![]()
Ciasto uroslo, peklo, siedzialo w piekarniku dluzej niz godzine, po wyjeciu opadlo, a przez scianki widoczne sa dwie warstwy. Ciekawa jestem jak bedzie smakowac moim maluchom
Tez mam tylko 2 warstwy i to bardzo cienkie. Z poczatkowych 6-7cm opadlo do 3-4cm. W przekroju wyglada, jak niewypieczony gniot. W smaku daja sie wyczuc warstwy, ale gdybym nie wiedziala, ze to maja byc warstwy, to uznalabym, ze ciasto to niewypal. Patrzac na Wasze zdjecia, u mnie nie ma srodkowej warstwy.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.