sabinal @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088675Któraś z Cinek pisała, że nie ma wykrawaczek do kwiatków- polecam min.stronę 8 - 10ale te Panię maja pomysły, podziwiam je
aż w głowie nie chce mieścić, że czego można użyć jako pomocy
sabinal @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088675Któraś z Cinek pisała, że nie ma wykrawaczek do kwiatków- polecam min.stronę 8 - 10ale te Panię maja pomysły, podziwiam je
aż w głowie nie chce mieścić, że czego można użyć jako pomocy
chachu @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088801Jakoś specjalnie nie wałkuje masy gdy mam szczypać. Lepiej grubiej niż cieniej. Bo można na dwa sposoby to robić, ja robię tak delikatnie czyli lekko dociskam ,ale widziałam że robią z tego taką jakby falbankę. Zobacz na próbę. I masa musi być dośc elastyczna nie sucha bo popęka.Ja robię tak...![]()
[dzięki chachu, pobawię się w weekend i zobaczę co z tego wyjdzie![]()
Tymcia @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088885Super Ewcia.Ja naprodukowałam wykrawaczek.o prosze jakie super) może zmienimy sklep, w którym zakupujemy wykrawaczki i do Ciebie Tymcia się zgłosimy po zakup
![]()
waszkamaszka @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088790Dziewczyny gotowała juz któraś modelinę ile trzeba ja utwardzać? kupiłam lalkę i modelinę chcę zrobić sobie formę buźkija o tej modelinie mówiłamNajpierw bym ją zostawiła na jakieś pół godziny na przedmiocie z którego chcesz odciskać, a po zdjęciu modeliny siup do wrzątku z odrobiną oleju i jakieś 10 min. Zależy od grubości modeliny.![]()
P.S
malutki ogień.
waszkamaszka @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088880Nie patrzcie na kolory itd. chcę Wam pokazać jak sprawdza się pomysł Sabiny!!!!!![Fajnie![]()
Jak już "upchniesz " mase cukrową do foremki, włoż to do lodówki na jakieś 1-2 godziny. Po tym czasie wyjmij z foremki i działaj dalej. Dobrze wyjmować będzie, będziesz miała wzór twarzy dobrze odcisnięty, dodatkowo twarz będzie ładny koloryt miała.
Do malowania oczu dobrze jest barwniki rozpuszczać w lakierze jadalnym, ładnie się prezentują.
waszkamaszka @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088893No Tymcia wykrawaczki de best ! a gdzie kupiłaś taką wąski pasek blachy? kolejny dobry pomysł po co przepłacaćDobra jest też blacha z wykonczenia kalendarzy tych plakatowych. Ja upatrzyłam w sklepie reklamy takie planszowe wykonczone paskami metalowymi. Poprosiłam panie, że jak będą zmieniać dekorację, by mi obcięły te blaszki i zostawiły. Zobaczymy, czy będą pamiętać.
Juz oczami wyobraźni widzę moje własnoręcznie wykonane wykrawaczki.
h-elen @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088922Ja robię wytrawaczki z pasków metalowych ze ściennych kalendarzy. Kiedyś pokazywałam w wątku o pierniczkach. Grubość i szerokość blachy jest w sam raz, nie za grube i nie zacienkie by pod naciskiem się deformowały.
Tyle ciekawego u Was się dzieje a ja muszę zmykać, może wieczorem zajrzę
widzę, że ty masz ten sam sposób.... czyli się sprawdza.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.