Akulka
Member
- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
imp_act @ 12 Oct 2007 napisał:
imp_act @ 12 Oct 2007 napisał:
Misiowa @ 20 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=606279Zaraz zabieram się do pieczenia! mam budyń o smaku krowki i juz nie moge sie doczekac efektow.
W jakiej temperaturze piekłyście te muffinki i jak dlugo?Pewnie nie zdążyłam z odpowiedziąJa piekę w temp. 200 stopni, tak ok. 20-30 minut.
Jeśli muffinki wyszły i smakowały, to czekamy na relację, fotki także mile widziane
liqierek @ 23 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=608521właśnie się pieką muffineczki , tyle, że z białą czekoladą, bo taką miałam! Mam nadzieję, że wyjdą...Witamy
No i jak tam wyszły ??? Może jakieś fotki będą?
samanta @ 26 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=610765Niestety czekoladę coś mi zeżarło i ciastka byly tylko z budyniemAch te mole szafkoweNiestety ja tez je w domu mam, nie ważne gdzie schowam i tak się dorwą
kasha @ 26 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=610724jem muffinki, mniamć, pyyychaSuper kashapierwszy krok do uzależnienia już postawiony
samanta bardzo się cieszę, że muffinki tak smakują, chyba dobrze, że zakupiłaś aż dwie formy muffinkowe
Akulka, ja znam mole książkowe, a nie muffinkoweu mnie to chyba karsnoludki mieszkają w szafkach, bo często coś ubywa i najczęściej słodkieJednego największego krasnoluda, to już namierzyłam
Juleńka @ 28 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=611422Co więc mogę zrobić? Może tym razem za dużo mleka mi się nalało do ciasta? A może za mało mąki? Może za wodnisty budyń? A może ten cholerny tłuszcz?Zawsze robię według podanych proporcji, nic mniej i nic więcej i wychodzą jak trzeba. Budyń robię dość gęsty, z ok. połowy mleka, tak że można go kroić. Spróbuj zrobić dokładnie według przepisu i wtedy porównasz. Dobrze, że chociaż smakowały. Polecam też muffinki Podwójnie Czekoladowe, pięknie wyrastają.
Fergie0 witamy na forum. Może jakaś fotka z muffinkami znalazłaby się? Cieszę się, że wyrosły i tak smakują
jagna28 @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=618605Ale cudo! Dziewczyny a próbowałyście robić takie ciacha bez jajek? Pytam bo u mnie w domu wszystko robi się bez jajek. Inaczej mąż nie zjeJeśli chodzi o jajka, to muszą być dodane do ciasta, nadają odpowiednią konsystencję-pulchność po upieczeniu i powodują rośnięcie podczas pieczenia. Prędzej mleko można zastąpić czymś innym, ale jajka IMHO muszą być. A mąż nie jada jajek z powodu alergii, innych dolegliwości zdrowotnych czy po prostu nie lubi ?
Joasia Twoje muffinki, aż się proszą o szybkie zjedzenie.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia