Akulka
Member
- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
imp_act @ 12 Oct 2007 napisał:
imp_act @ 12 Oct 2007 napisał:
Misiowa @ 20 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=606279Zaraz zabieram się do pieczenia! mam budyń o smaku krowki i juz nie moge sie doczekac efektow.![]()
W jakiej temperaturze piekłyście te muffinki i jak dlugo?Pewnie nie zdążyłam z odpowiedziąJa piekę w temp. 200 stopni, tak ok. 20-30 minut.![]()
Jeśli muffinki wyszły i smakowały, to czekamy na relację, fotki także mile widziane![]()
liqierek @ 23 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=608521właśnie się pieką muffineczki, tyle, że z białą czekoladą, bo taką miałam! Mam nadzieję, że wyjdą...
Witamy![]()
No i jak tam wyszły ??? Może jakieś fotki będą?![]()
samanta @ 26 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=610765Niestety czekoladę coś mi zeżarło i ciastka byly tylko z budyniemAch te mole szafkoweNiestety ja tez je w domu mam, nie ważne gdzie schowam i tak się dorwą![]()
![]()
kasha @ 26 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=610724jem muffinki, mniamć, pyyycha![]()
Super kashapierwszy krok do uzależnienia już postawiony![]()
![]()
samanta bardzo się cieszę, że muffinki tak smakują, chyba dobrze, że zakupiłaś aż dwie formy muffinkowe![]()
Akulka, ja znam mole książkowe, a nie muffinkoweu mnie to chyba karsnoludki mieszkają w szafkach, bo często coś ubywa i najczęściej słodkie
Jednego największego krasnoluda, to już namierzyłam![]()
![]()
Juleńka @ 28 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=611422Co więc mogę zrobić? Może tym razem za dużo mleka mi się nalało do ciasta? A może za mało mąki? Może za wodnisty budyń? A może ten cholerny tłuszcz?Zawsze robię według podanych proporcji, nic mniej i nic więcej i wychodzą jak trzeba. Budyń robię dość gęsty, z ok. połowy mleka, tak że można go kroić. Spróbuj zrobić dokładnie według przepisu i wtedy porównasz. Dobrze, że chociaż smakowały. Polecam też muffinki Podwójnie Czekoladowe, pięknie wyrastają.![]()
Fergie0 witamy na forum. Może jakaś fotka z muffinkami znalazłaby się? Cieszę się, że wyrosły i tak smakują![]()
![]()
jagna28 @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=618605Ale cudo! Dziewczyny a próbowałyście robić takie ciacha bez jajek? Pytam bo u mnie w domu wszystko robi się bez jajek. Inaczej mąż nie zje
Jeśli chodzi o jajka, to muszą być dodane do ciasta, nadają odpowiednią konsystencję-pulchność po upieczeniu i powodują rośnięcie podczas pieczenia. Prędzej mleko można zastąpić czymś innym, ale jajka IMHO muszą być. A mąż nie jada jajek z powodu alergii, innych dolegliwości zdrowotnych czy po prostu nie lubi ?
Joasia Twoje muffinki, aż się proszą o szybkie zjedzenie.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.