Ewusiek @ 23 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=665196ten przepis jest rewelacyjnyEwusiek Twoje muffinki wyglądają bajecznie![]()
Weronika, muffinki mogły popękać być może z powodu za cienkiej warstwy ciasta nad budyniem, za wysokiej temperatury (piekarniki różnie pieką), albo budyń był nieco za rzadki. Takie powody przychodzą mi teraz do głowy, najważniejsze że wyszły jak sama piszesz pyszne![]()
imp_act @ 24 Feb 2008 napisał:
imp_act @ 24 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=665503Weronika, muffinki mogły popękać być może z powodu za cienkiej warstwy ciasta nad budyniem, za wysokiej temperatury (piekarniki różnie pieką), albo budyń był nieco za rzadki. Takie powody przychodzą mi teraz do głowy, najważniejsze że wyszły jak sama piszesz pyszne
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Następnym razem spróbuję wykorzystać Twoją radę i napewno napiszę jak wyszło![]()
karmela @ 18 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=663085Wydaje mi się ,że za szybko chciałaś wyjąć i dlatego wyszedł sam kapelusz.
Ja też tak zrobiłam. Z następnymi odczekałam 5 min. i wychodziły normalnie.Masz racje Karmela. Posluchalam Twojej rady i dzis odczekalam. Poza tym, na wszelki wypadek wlozylam papilotki do foremki. Pycha.
Zdjecia wkleje w tygodniu bo niestety kabel do aparatu juz w walizce jest i wygrzebie go jak w PL bede
Polecam![]()
Siostra_Ducket @ 1 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=669051pyszne
aleś mi Siostro reklamę muffinkową zrobiła, a muffinki wyglądają na zdjęciach ooooobłędnie !!!![]()
mavika @ 2 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=669472a czy mozna zrobic muffinki w foremkach blaszanych jak te?
www.allegro.pl/item319129859_foremki_formy_do_babeczek_ciastek_10szt_.htmlHm...![]()
Ja myślę, że warto spróbować, pod warunkiem, ze zainwestujesz w papilotki. Nie będzie stresu, ze sie nie odkleja od foremekNo i muffinki, wyjdą mniejsze , no i inne kształtem![]()
![]()
olcieek @ 3 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=670035duraleks to te takie dymne ?![]()
nie mogę w necie znaleźć
mi mama mówi że niby mamy właśnie duraleksowe, ale muszę się upewnić jakoś przed włożeniem filiżanek do piekarnika
Tak - duraleks to te dymne.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.