atina @ 30 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=757280Krystyno są wyśmieniteBardzo Ci dziękuję za ten przepis![]()
![]()
I oto moje nocne bułeczki:
Pokaż załącznik 33112
Pokaż załącznik 33113Czy znacie w necie jakąś stronę, gdzie będzie pokazany sposób zawijania bułeczek?
sionia @ 16 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=988671Czy znacie w necie jakąś stronę, gdzie będzie pokazany sposób zawijania bułeczek?znacie. Sama ją zacytowałaśAtina![]()
Krystyna9 @ 16 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=988703znacie. Sama ją zacytowałaśAtina
Ja chciałam wkleić bułeczki zrobione przez Atina, ale coś się nie udało. Chodzi mi o sposób ich zawijania - to dla mnie czarna magia.
Krystyna9 @ 16 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=988826Sioniu, ale tam na obrazkach pięknie wszystko widać. I do tego jeszcze jest opisówka. Jak znajdę coś innego to podrzucę linkKrystyno,
i na tym polega różnica między nami - ty widzisz to pięknie (ojjj, ja ja ci tego zazdroszczę szczerze i podziwiam twoje kulinarne talenty) a ja "widzę, widzę ciemność"... Czy to są dwa, trzy a może cztery ruloniki skręcane?
Pocieszam się, że i ja z czasem przypomnę sobie jak to było albo nauczę się od nowa.
sionia @ 17 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=988968Krystyno,
i na tym polega różnica między nami - ty widzisz to pięknie (ojjj, ja ja ci tego zazdroszczę szczerze i podziwiam twoje kulinarne talenty) a ja "widzę, widzę ciemność"... Czy to są dwa, trzy a może cztery ruloniki skręcane?
Pocieszam się, że i ja z czasem przypomnę sobie jak to było albo nauczę się od nowa.Rulonik jeden, niczym sznurowadło. Zawiązujesz na jeden luźny supełek (weź sznurowadło krótkie i próbuj). Teraz jeden koniec sznurowadła/rulonika masz wychodzący na wierzchu a drugi masz wychodzący od spodu. Koniec tego, który był na wierzchu wtykasz od dołu w dziurkę, którą utworzył supełek. Drugi koniec rulonika/sznurowadła, ten który wyłaził od spodu, wtykasz od góry w dziurkę supełka.
edit
znalazłam filmik
Krystyna9 @ 17 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=988990Rulonik jeden, niczym sznurowadło. Zawiązujesz na jeden luźny supełek (weź sznurowadło krótkie i próbuj). Teraz jeden koniec sznurowadła/rulonika masz wychodzący na wierzchu a drugi masz wychodzący od spodu. Koniec tego, który był na wierzchu wtykasz od dołu w dziurkę, którą utworzył supełek. Drugi koniec rulonika/sznurowadła, ten który wyłaził od spodu, wtykasz od góry w dziurkę supełka.
edit
znalazłam filmikPrzećwiczyłam - DZIĘKUJĘ!!!!!!
sionia @ 18 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=989310Przećwiczyłam - DZIĘKUJĘ!!!!!!prawda że proste ?![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.