Maraa @ 21 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1051250viki-nko, podane w przepisie składniki do nasączania dzielę na dwie porcje. Pierwsze nasączanie 25 ml kawy i 50 ml wódki i z takich samych proporcji robię drugie.
Nateczko tak musi byc
Joanna @ 1 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375048Neteczko, ja trzymałam w lodówce.To też tak zrobię. Joanno,a jak u Ciebie jest z tymi płynami do nasączania?
EDIT: Magpie przegapiłam twoją odpowiedźDziękuję![]()
![]()
neteczka @ 1 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375055Joanno,a jak u Ciebie jest z tymi płynami do nasączania?Jak piekłam go pierwszy raz, nasączałam zgodnie z przepisem, ale następnym razem zwyczajnie rozkroiłam ciasto na blaty i nasączyłam jak tort, a potem przełożyłam masą daktylowo - pomarańczową czy powidłami. Prosto i skutecznie.![]()
Dodam, że daję mniej cukru i piekę w niższej temperaturze (170 -180 stopni).
magpie101 @ 2 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375255Bylam w sklepie po sliwki, zaraz zabieram sie do pieczenia
No to czekam na fotki.
neteczka @ 1 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375053Piekłam 80 min w 180 st. C bez termoobiegu.Tak gdzieś po 45 min. przykryłam go folią aluminiową.Twój piernik jest piękny,równiutki i po prostu mocno rumiany![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.