anno4 @ 3 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=405390Bo dojrzewa na surowo - nie pieczony w piwnicy pod sciereczkąa 16 juz go upiekę i wredy musi zmięknąć, złapać wilgoś z powietrza![]()
No widzisz, tak bardzo zapatrzona byłam w przepis Ewy, że założyłam, że i Twój piernik najpierw trzeba upiec...Wiesz, nawet się zastanawiałam nad kamiennym naczyniem, czy mam takowe w domu HA![]()
![]()
Oj Sylwia, Sylwia trza odpocząć... albo czytanie ze zrozumieniem potrenować![]()
AnnaH @ 4 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=406334to co , przepakowac piernik??zawinelam go w alufolie, wsadzic go w ta przezroczysta???no nie chcialbym bym mu sie cos zlego staloNie wiem czy coś może się mu staćNa wszelki wypadek bym przepakowala
Ale z drugiej strony czy ja wiem![]()
![]()
Nie wiem![]()
ewalukas @ 4 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=405951Co do Twojego piekarnika to ja mam podobnie, ale u mnie to pali w niedziele lub wieczorami, jak mało kto prądu używaJak mam do dyspozycji większe napięcie![]()
![]()
W każdym razie zauważyłam to że w ciagu dnia jest ok, ale jak tylko normalny człowiek śpi albo odpoczywa, a ja biorę się za pieczenie to się pali![]()
A piernik podpalony da się uratować - wystarczy zeskrobać spaleniznę
Chyba coś w tym jest. Bo faktycznie jak coś piekę za dnia się nie przypala.Nie zastanawiałam się nad tym wcześniej.![]()
![]()
![]()
kasiak73 @ 5 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=406503Czy ciasto wyrabiacie mikserem czy tylko mieszacie??
Rodzynki tez namoczyć???Ja wyrabiałam mikserem. Rodzynki też moczyłam.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.