PIERNIKI

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Mysz,tylko nie dosypuj mąki.
Kiedyś znajoma dziewczyna robiła i zamiast 1,5 kg weszło jej prawie 3 kg.Okazało się potem że to nie wina mąki była,tylko ona chciała od razu je upiec .
 

poserbaby

Member
Paź 21, 2011
11,435
0
0
Jak co roku, Jankowe pierniczki muszą być
zahnlos.gif
Siatę ciasta właśnie wrzuciłam do lodówki
icon_mrgreen.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Właśnie piekę. Nie zamierzam ich lukrować, sa wystarczająco słodkie. Smaruję je przed upieczeniem mlekiem skondensowanym, nie pamiętam, kto mi to kiedyś doradził, ale ktoś tutaj, napewno.
 

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Mam sporą porcję ciasta zagniecionego na zeszłe święta. Myślicie, ze będzie jeszcze dobre? Cały rok leżakowało w lodówce, szczelnie zawinięte w folię.
 

Tequillla

Member
Lut 11, 2012
2
0
0
Hmmm... że ciasto na pierniczki się mrozi to już wiem :D ale czy takie gotowe, upieczone - mozna zamrozić? Wyszły mi tego dzikie ilości! Udekoruję choinkę, obdaruję rodzinę i znajomych, ale aż tylu ludzi to ja nie znam ;)
Mam częśc jeszcze nie udekorowaną, może przynajmniej te można mrozić? Pewnie można, ale czy po rozmrożeniu będą się nadawać do jedzenia?
rofl.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Moje nie lukrowane, tylko posmarowane przed pieczeniem mlekiem skondensowanym:
Pierniki_Janki_paint.JPG
Pychotka!
 

Załączniki

  • Pierniki_Janki_paint.JPG
    Pierniki_Janki_paint.JPG
    73 KB · Wyświetleń: 6