Seromakowiec

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Yenulka, dzieki wielkie. Zdazylas, zdazylas, dzisiaj przygotowalam mak i jut5ro bede piekla. Nie moge sie juz doczekac.
icon_biggrin.gif
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
najwazniejsze zeby smakowalo :mrgreen:

a z bialek zrob bezy :mrgreen:

pzdr
yenn
 

szuwarek

Member
Lis 4, 2005
254
0
0
mam pytanie odnośnie
masy serowej,
czy lepiej dodać masło rozpuszczone tak jak jest podane przy zdjęciu,
czy w kawałku?

i masy makowej
czy mak gotować w mleku i
jakiej pojemności ma być słoik dżemu

dzięki za odpowiedź
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ja odpowiem, bo wlasnie zjedlismy ostatni kawalek.
Yenn, dzieki za przepis, seromakowiec jest fantastyczny, nie za slodki, wilgotny i po prostu pyszny. Mam zdjecie, ale juz padam i nie chce mi sie przerabiac. Zniknal w pierwszej kolejnosci!
Wszystkim polecam szczerze
icon_biggrin.gif

Ja dalam maslo lekko rozpuszczone w mikroweli, ale wlasciwie to zmiekczone, nie plywalo jeszcze.
Mak tylko sparzylam w goracej wodzie, nie gotowalam, a dzemu dalam 4 solidne lyzki :mrgreen:
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
a ja w koncu nie zrobilam, ale za to zrobilam makowiec bez ciasta Magdy, wiec zaplanowana ilosc ciast byla :mrgreen:

jesli chodzi o maslo to ja rozpuszczam i lekko studze, leniwa jestem :mrgreen:

dzemu daje sporo, bo lubie

syso, nie masz pojecia jak sie ciesze ze ciasto sie udalo i ze smakowalo :banana: :banana: :banana:

pzdr
yenn
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Yenn, cala przyjemnosci po mojej stronie, ciasto jest po prostu wspaniale, moj maz sie w nim zakochal
icon_biggrin.gif
Na dowod zdjecia, dwa, bo jedno za jasne, a drugie za ciemne
icon_biggrin.gif
Jest to zdjecie ostatniego kawalka.
seromakowiec051226a8ff.jpg


seromakowiec051226b18dj.jpg
[/url]
 

szuwarek

Member
Lis 4, 2005
254
0
0
skusiłam się na to ciasto i nie żałuję,
ładnie urosło i jest bardzo smaczne szczególnie polane rumem :cheers: który dostalam na gwiazdkę
ciasto16cz.jpg
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
piekne wam powychodzily :banana:

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
Aletko, i jak smakowal?

pzdr
yenn
 

Aletka

Member
Maj 4, 2005
78
0
0
yenulka - ciasto pyszniutkie, o czym świadczy brak fotki - tak szybko zniknęło, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia ;)
 

anik

Member
Paź 17, 2005
88
0
0
nad tym ciastem tez musze sie pozachwycac, troche je skopalam bo uzylam maku z puszki i dodalam do niego wszystko to co daje sie do zwyklego suchego maku, ale wyroslo i o dziwo nie bylo slodkie
icon_smile.gif
zdjecie niezbyt ladne ale innego nie posiadam
icon_smile.gif


a21qv.jpg
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Mmmm... :roll:
 

anik

Member
Paź 17, 2005
88
0
0
ja tez sie znow przymierzam do niego, na dzien kobiet idealne ciasto-bez ciasta
 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
a u mnie ten seromakowiec jest serwowany na wszystkie świeta,nie ważne czy Wielkanoc, czy Boże Narodzenie.Wszystkim smakuje i zawsze przed większą okazją upominają sie by właśnie to ciacho upiec.Po prostu rewelacja.Pracy też niewiele,bo mak zastępuję masą makową i odpowiednio zmniejszam składniki.Czasem zamiast bawić się w szachownicę wylewam na spód blachy masę makową a na to masę serową i całość polewam czekoladą.To tak jak czasu nie mam
icon_redface.gif
W te swieta oczywiscie znów będzie królować na stole.
Ba! Nawet mam zamówienie na jedno więc 2 muszę zrobic
icon_mrgreen.gif
Pychota
dance.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy