Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Popełniona po raz trzeci... Nie potrafię oprzeć się pokusie słuchania po raz kolejny gościowego mmm.., mlask, mlask, mmm.. w czasie degustacji. Tym razem nawet o okruchy się bili i pozamawiali Pavlove na kolejne urodziny, rocznice i.. grille!

Tym razem obyło się bez walki z Kociambrem, który ostatnio ukradł mi bezę w całości, a poprzednio wygryzł w niej dziurę i wmlaskał wszystko pod stołem - Pavlova to prawdziwy przysmak Lilkowy
icon_razz.gif
 

hokusik

Member
Maj 29, 2009
122
0
0
Obiecane zdjęcia
icon_smile.gif

z tym, że zamiast bitej śmietany dałam jogurt grecki REWELACJA!!!
wiosna_025.JPG
mojemu Skarbowi smakowało
icon_smile.gif

wiosna_036.JPG
 

Załączniki

  • wiosna_025.JPG
    wiosna_025.JPG
    50.1 KB · Wyświetleń: 0
  • wiosna_036.JPG
    wiosna_036.JPG
    134.4 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Moja w wersji kakaowej siedzi właśnie w piekarniku, ale nie chce rosnąć w górę tylko bardzo, bardzo powolutku rozszerza się.A tak ładnie się ubiła!
Przeczytałam cały wątek a znów coś sknociłam buuuuu.
cry_1.gif
 

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jak ja mogłam tego jeszcze nie robić? Nikomu nie przeszkadzało, że ździebko plaskata. Jedyny problem - dlaczego tak mało?
Na pewno do szybkiej powtórki.
Zdj_cie0369.jpg
 

Załączniki

  • Zdj_cie0369.jpg
    Zdj_cie0369.jpg
    223.5 KB · Wyświetleń: 0

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
Szukałam ciasta na urodziny małża, szybkiego i smacznego i żeby małe było, aby szybko zjedzone został, za którym ja nie przepadam a on tak! I znalazła bo bezy uwielbia! Tylko, że ja mam problem z ubociem śmietany, chyba zwykle za długo ją tłukę bo prawie za każdym razem mi się grudy robią i woda się zbiera! Jak fachowo bić?!
icon_mrgreen.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,191
2,745
113
jean @ 2 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1020839...chyba zwykle za długo ją tłukę bo prawie za każdym razem mi się grudy robią i woda się zbiera! Jak fachowo bić?!
Joanna @ 2 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1020840Krócej.
A jak już Ci się znów nie uda, to nie przestawaj ubijać i będziesz miała własnej produkcji masło.
icon_biggrin.gif

Mnie ostatnio się udało zrobić masełko cytrynowe, bo ubijałam śmietanę z dodatkiem skórki i soku z cytryny.
icon_mrgreen.gif
 

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

martapk

Member
Maj 1, 2009
37
0
0
Tez robilam! Tydzien temu - pierwszy raz
icon_mrgreen.gif
Ten sam przepis znalazlam w internecie i wyszedl swietny.
icon_mrgreen.gif
Nie pieklam jednej duzej bezy, ale kilkanascie malych, z bita smietana , truskawkami, kiwi i bananami . Pychota!
lecker.gif

 

Załączniki

  • 052.JPG
    052.JPG
    4.3 MB · Wyświetleń: 0
  • 051.JPG
    051.JPG
    4.5 MB · Wyświetleń: 0

jcj86

Member
Maj 4, 2010
4
0
0
ehhh uwielbiam to ciasto, ale niestety mam tak beznadziejny piekarnik, że niestety muszę nacieszyć się jedynie Waszymi wypiekami...
icon_sad.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy