kasha
Member
- Wrz 25, 2004
- 20,571
- 3
- 0
Podziwiam szczerze wszystkich, którzy zrobili tą krajankę - jest ona tak niesamowicie pracochłonna, że z tego wszystkiego zrobiłam tylko pastę migdałową i wsadziłam do pieca. Zupełnie zapomniałam o dalszych składnikach masy migdałowej - jakieś zaćmienie umysłu miałam.
A rozwałkować to ciasto na taki ładny prostokąt graniczy wręcz z cudem. Dziwiłam się dlaczego nie chce mi się rozsmarowywać ta masa na cieście i jest taka twarda
Dopiero gdy ją wstawiłam do pieca to rzuciłam okiem na przepis i się w łeb trzasnełam
A lukier zupełnie nie dawał się rozsmarować- rozpaćkałam go trochę na powierzchni.
Czyli jutro znów robię krajankę - ciekawe co znów pomylę
Tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz
ciastek imbirowych naprodukowałam hurtowo i krajankę orzechowo-karmelową i obiad
A rozwałkować to ciasto na taki ładny prostokąt graniczy wręcz z cudem. Dziwiłam się dlaczego nie chce mi się rozsmarowywać ta masa na cieście i jest taka twarda


A lukier zupełnie nie dawał się rozsmarować- rozpaćkałam go trochę na powierzchni.
Czyli jutro znów robię krajankę - ciekawe co znów pomylę

Tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz

