No dobrze, ale jak z rośnięciem chleba? Ma rosnąć (zamiast w formie) w już nawilżonym garnku? I czy garnkowi nie zaszkodzi, gdy będzie pewna przerwa między namaczaniem a wsadzeniem do piekarnika?Ja używając garnka wkładam do niego ciasto do ostatniego rośnięcia. Jak jest to chleb wg oryginalnego przepisu pieczony w keksówce, to wygarniam po prostu to ciasto do garnka, jeśli jest to chleb bochenkowy, to wkładam uformowany bochenek. Jak przyrośnie około 30-40% wsadzam do zimnego piekarnika i dalej tak, jak wyżej pisała Mirabelka. On jeszcze w piecu podrasta. Przerwa garnkowi nic, wg mnie, nie szkodzi.
żabkowym garnkua co to za garnek??
hazo chlebek wyszedl ci przesliczny
ja chce taki chlebek
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia