No dobrze, ale jak z rośnięciem chleba? Ma rosnąć (zamiast w formie) w już nawilżonym garnku? I czy garnkowi nie zaszkodzi, gdy będzie pewna przerwa między namaczaniem a wsadzeniem do piekarnika?Ja używając garnka wkładam do niego ciasto do ostatniego rośnięcia. Jak jest to chleb wg oryginalnego przepisu pieczony w keksówce, to wygarniam po prostu to ciasto do garnka, jeśli jest to chleb bochenkowy, to wkładam uformowany bochenek. Jak przyrośnie około 30-40% wsadzam do zimnego piekarnika i dalej tak, jak wyżej pisała Mirabelka. On jeszcze w piecu podrasta. Przerwa garnkowi nic, wg mnie, nie szkodzi.
żabkowym garnkua co to za garnek??
hazo chlebek wyszedl ci przesliczny
ja chce taki chlebek
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.